Uniunea Europeană vrea să lase Rusia fără hârtie igienică. Sancțiunea care vrea să dea mat la Kremlin

Uniunea Europeană intenționează să interzică importurile de mai multe produse din oțel din Rusia și să interzică exportul anumitor semiconductori în federație. Mai mult decât atât, va fi restricționat importul de produse de cosmetică, de săpun sau chiar de hârtie igienică.

Cu toate acestea, un element omis de pe listă este reprezentat de diamantele rusești. Este o omisiune care va face fericită Belgia și industria sa de diamante. În schimb, Comisia Europeană vrea să interzică importul „anumitor elemente utilizate în industria bijuteriilor, cum ar fi pietrele și metalele prețioase”.Proiectul pe care Comisia l-a prezentat miercuri ambasadorilor Uniunii Europene urmărește, în principal, să impună o serie de noi interdicții de export şi de import. Acest lucru se va face pentru a înăspri regimul de sancțiuni existent. De asemenea. țintele variază de la articole de uz cotidian la componente tehnologice folosite de armata rusă. Totuși, proiectul mai are nevoie de semnătura celor 27 de țări UE.

Care sunt produsele în cazul cărora UE elimină importul

De exemplu, noul proiect de norme ar elimina importul de bunuri considerate a genera venituri semnificative în Rusia. Este vorba de „produse de înfrumusețare, produsele pentru bărbierit, deodorante, săpun și hârtie igienică”.

În ceea ce privește exportul, semiconductorii și cipurile, nu vor mai putea fi trimise în Rusia. Exporturile de avioane către Federația Rusă vor fi, de asemenea, interzise. Acest lucru se va întâmpla dacă noul pachet de sancțiuni va fi adoptat. În sectorul serviciilor, propunerea de sancțiuni prevede ca fiind ilegală „furnizarea de servicii de arhitectură și inginerie, servicii de consultanță juridică și servicii de consultanță IT” către companii și persoane din Rusia.

În plus, blocul european urmează să sancționeze aproape 30 de persoane și opt companii. Aici, sunt incluși chiar și filosoful și strategul de dreapta Alexander Dugin și cântărețul Nikolay Rastorguyev, precum și cel mai mare acționar al producătorului de arme Kalaşnikov, Alan Lushnikov, informează Mediafax.

Nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Liderii europeni ai diplomației au convenit miercuri, 21 septembrie, să pregătească noi sancțiuni împotriva Rusiei. Ele se vor concretiza în cel mai scurt timp, a anunțat șeful diplomației comunitare, Josep Borrell.
Întâlnirea a fost convocată în paralel cu Adunarea Generală a ONU, în contextul în care preşedintele rus, Vladimir Putin, a decretat mobilizarea parțială a 300.000 de rezerviști. De asemenea, liderul de la Kremlin a amenințat că își va folosi întregul arsenal, inclusiv pe cel nuclear.