Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Misterioasa vizită a lui Dughin la București. Planul secret al Moscovei pentru România. Dezvăluirea omului lui Dughin în țara noastră. Video
Exclusiv. Misterioasa vizită a lui Dughin la București. Planul secret al Moscovei pentru România. Dezvăluirea omului lui Dughin în țara noastră. Video

Exclusiv. Misterioasa vizită a lui Dughin la București. Planul secret al Moscovei pentru România. Dezvăluirea omului lui Dughin în țara noastră. Video

I se spune "Kaghebistul". Porecla a căpătat-o încă de dinainte de 1989, fiind legată de faptul că a fost în permanenţă interesat de ceea ce se întâmpla în URSS. L-a cunoscut foarte bine pe controversatul ideolog al lui Putin, Aleksandr Dughin, a cărui fiică a fost victima unui atentat terorist care i-a fost fatal. Mircea Popa susține că vizita lui Dughin la București a fost parte dintr-o misiune exactă, care avea în centru un plan secret al Rusiei incluzând România.

Împreună cu Sorin Roşca Stănescu, Mircea Popa a tipărit în ilegalitate, în 1988, ziarul „Libertatea”. După Revoluţie a condus agenţia de presă „Rusia la zi”. În 2014, Robert Turcescu a publicat pe blogul personal o fotografie în care Popa era fotografiat într-un restaurant din Bucureşti la masă cu nimeni altul decât Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin. Mircea Popa „Kaghebistul”, omul care l-a întâlnit pe Dughin, a venit recent în podcastul EVZ-Play.

Adevăratul scop al lui Putin: destrămarea Ucrainei

În opinia invitatului – arestat în 1975 de comuniști pentru un interviu legat de lovitura de stat din 23 august 1944 – dacă Ucraina va fi desființată, românii vor primi ce e al lor, adică teritoriul Herța-Bucovina de Nord. În viziunea invitatului, scopul real al lui Putin este să destrame Ucraina, să retrocedeze teritoriile care au aparținut României, Poloniei și Ungariei pentru a limita granițele cât mai mult și a o priva de ieșirea la Marea Neagră. „Rușii sovietici vor ca Ucraina să fie cucerită. Putin crede că Ucraina trebuie desființată definitiv”, a precizat Mircea Popa.

Sursa: https://www.facebook.com/energoatom.ua

Mircea Popa: Rusia are în față o primejdie de moarte

Însă scenariul e relativ improbabil, fiindcă dacă Rusia va pierde războiul se confruntă ea însăși cu un pericol iminent, și  anume dispariția sa ca stat. Practic conflictul armat care a debutat în luna februarie va decide care dintre cele două combatante rămâne și care se destramă, apreciază omul apropiat de ideologul lui Putin.

„Rusia are în față o primejdie de moarte, Ucraina actuală este mijlocul prin care ea poate să treacă la dezmembrare. Dacă nu e distrusă Ucraina complet ca interfață a factorilor externi, Rusia poate fi dezmembrată”, a continuat Mircea Popa.

România a fost inclusă în planul Ortodoxia

Cel considerat apropiat de Dughin (foto jos) a mai afirmat că, după ce vechiul proiect URSS a eșuat, rușii aveau un nou proiect, ortodoxia, legat direct de cel considerat ideologul lui Putin. România era inclusă în acest plan, fiind a doua țară din regiune legată ca pondere a aderării la ortodoxie.

sursa foto. Twitter

„Cu siguranță, (n.r. – Dughin stabilise contacte la nivel înalt al BOR), de-aia a și venit. Era misticoid, venea cu duhul Rusiei, cu cutumele ei. După evenimentele din Ucraina el a fost îndepărtat de la Moscova. El n-a mai contat. Nu s-a opus operațiunii, dar modul în care s-a manifestat a fost de tip sovietic”, a afirmat Mircea Popa.

Emisiunea integrală:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]