Ungaria: oamenii sunt tot mai nemulțumiți de școlile de stat

Ungaria: oamenii sunt tot mai nemulțumiți de școlile de stat

Ungaria: oamenii sunt nemulțumiți de școlile de stat. Iar opinia defavorabilă este copleșitoare, potrivit celui mai recent sondaj.

Opinia cetăţenilor despre sistemul de învăţământ de stat din Ungaria este copleşitor negativă, potrivit unui sondaj Ipsos, scrie cotidianul Nepszava.

Curriculum-ul învechit, lipsa de finanțare și părtinirea politică sau ideologică sunt considerate cele mai frecvente probleme.

Oamenii din Ungaria, nemulțumiți de școlile de stat

Populaţia adultă din Ungaria este nemulţumită de actuala formă a sistemului de învățământ al ţării, precum şi de calitatea acestuia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rezultatele cercetării internaţionale efectuate de Ipsos în 29 de ţări arată că din cele mai multe puncte de vedere Ungaria este una dintre ţările care se află pe ultimele poziţii ale clasamentului, fie că este vorba despre respectul faţă de profesori, resurse şi echipamente coerspunzătoare, fie că este vorba despre şanse egale.

Situaţia s-a deteriorat şi mai mult în ultima perioadă.

Potrivit sondajului internaţional realizat de Ipsos, în Singapore oamenii sunt cei mai pozitivi, trei din patru respondenți (74%) spun că sistemul lor de învățământ este bun, iar 27% dintre ei îl descriu ca fiind foarte bun.

Părtinirea politică sau ideologică, marea problemă a învățământului din Ungaria

Irlanda este pe locul doi, iar Australia pe locul trei. În schimb, ungurii sunt cei mai nemulțumiți, mai puțin de una din zece persoane (8%) consideră că sistemul de învățământ din Ungaria este bun, iar două treimi dintre respondenți (67%) îl consideră rău.

Ba mai mult, cel mai mult populaţia Ungariei consideră că părtinirea politică sau ideologică este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă școlile.

După Ungaria, urmează Peru (10%), Chile (11%) și Argentina (15%), ţări care au cel mai puțin număr de persoane care își evaluează sistemul de învățământ ca fiind bun.

Maghiarii fug de meseria de profesor

Cercetarea Ipsos a mai arătat că 76% dintre respondenții din Ungaria nu ar recomanda nimănui să devină profesor, în timp ce 16% ar recomanda-o.

Potrivit a 74% dintre intervievaţi, profesorii nu sunt plătiți corespunzător, în timp ce 18% susțin contrariul, iar 66% spun că profesorii muncesc din greu. Potrivit a 73% dintre respondenţi, profesorii nu sunt apreciați, 21% spun că sunt.

Populaţia ungară menționează curriculumul învechit, lipsa finanțării și părtinirile politice sau ideologice ca fiind cele mai frecvente probleme.

(Traducerea: Rozália Gănciulescu, RADOR)