Bucurie mare în guvernul de la Budapesta în ceea ce privește situația politică din România. Pe lângă satifacția de a vedea UDMR intrând cu un grup numeros în Parlament, Viktor Orban și aliații săi mai au un motiv de mulțumire.
Intrarea UDMR în coaliția de guvernare a fost salutată de ministrul ungar de externe Péter Szijjártó. Ungaria este interesată să mențină legături cât mai bune cu România, și există acum o șansă mai bună decât oricând, a declarat șeful diplomației maghiare.
„Sper că UDMR, în calitate de partid aflat în coaliția de guvernare, va servi drept o legătură puternică între noi și astfel vom putea îmbunătăți substanțial relațiile noastre bilaterale. Acest lucru este în interesul tuturor, români și maghiari deopotrivî, de ambele părți ale frontierei ”, a scris Szijjártó pe Facebook, potrivit Hungary Today.
Visul lui Ceaușescu s-a împlinit! Restaurantele de lux duc la un alt nivel salamul cu soia
Vechile tensiuni s-au rispit?
Mulțumit că UDMR a obținut trei portofolii (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Tineretului și Sportului) în noul guvern, Szijjártó pare să fi uitat că în iunie anul current îl înfiera pe președintele Iohannis drept „un politician extremist antimaghiar”, Cu aceeași ocazie, ministrul maghiar de externe îl acuza pe Iohannis de „obstrucționarea intenționată a apropierii” dintre cele două națiuni, pe motiv că șeful statului român sesizase Curtea Constituțională cu privire la deschiderea de către guvern a unor tratative cu Ungaria deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei Beba Veche – Kubekhaza.
Umilința supremă pentru UE vine de la cel mai important aliat. Se va răzgândi și Biden?
Pericolul antimaghiar
Dacă președintele Iohannis nu mai reprezintă o țintă pentru guvernul de la Budapesta, presa maghiară trage un semnal de alarmă cu privire la recrudescența maghiarofobiei în România. Alianța pentru Unirea Românilor este un partid naționalist de extremă dreaptă care are acum 33 de deputați și 14 senatori în parlamentul român în virtutea câștigării a 9% din votul popular. AUR, este definit de populismul de dreapta, antisistem, îmbrățișează ideologia României Mari, inclusiv unirea cu Moldova, și este deschis maghiarofob. Pentru prima dată de când Partidul România Mare nu a reușit să atingă pragul de 5% în 2008, există un partid radical de dreapta și maghiarofob în parlamentul roman”, notează Hungary Today.
Profeția teribilă a unui geniu al fizicii. Catastrofa care va provoca Sfârșitul Lumii
Epitetele folosite la adresa AUR n-au de ce să ne surprindă. Le folosește și presa occidental și cea din România, dar, din păcate, nu numai la adresa AUR, ci și a partidului lui Viktor Orban, aflat la guvernare în Ungaria.