Evenimentul Zilei > International > Ungaria, asediată de imigranții care trec ilegal frontiera. Multe bande de traficanți au fost descoperite
Ungaria, asediată de imigranții care trec ilegal frontiera. Multe bande de traficanți au fost descoperite

Ungaria, asediată de imigranții care trec ilegal frontiera. Multe bande de traficanți au fost descoperite

Ungaria se confruntă cu un număr ridicat de imigranți care trec ilegal frontiera: 145.000 doar în ultimele luni. Mai bine de 1.000 de traficanți de persoane au fost arestați. Printre ei sunt și indieni, pakistanezi, nepalezi sau tunisieni.

Ungaria este asediată de imigranții care trec ilegal frontiera: 145.000 doar în ultimele luni. Autoritățile au anunțat că peste 1.000 de traficanți de persoane au fost arestați.

În 2022, până în prezent au fost reţinute 145.000 de persoane care au trecut ilegal frontiera Ungariei, în timp ce anul trecut, în aceeaşi perioadă, cifra a fost de 57 000.

Numărul traficanţilor de persoane prinși este mai mare de 1.000, potrivit consilierului general al prim-ministrului pentru securitate internă pe canalul de actualităţi al televiziunii publice M1. György Bakondi a declarat: „Putem constata că efectivul migranţilor a crescut foarte semnificativ şi pe aşa-numitul traseu balcanic care se îndreaptă spre noi.”

El a adăugat că în Turcia au ajuns din ce în ce mai multe persoane dinspre Siria şi Iran. Ei vor să ajungă în Grecia şi în Italia, atât pe cale maritimă, cât şi pe cale terestră. Consilierul general a precizat că în trecut veneau în special sirieni şi afgani, acum însă vin în număr mare indieni, pakistanezi, nepalezi şi tunisieni.

Alertă de gradul zero la granița cu România! Pericolul iminent vine din Ungaria
Sursă: Arhivă EVZ

Cum poate scăpa Ungaria de imigranți

György Bakondi a mai precizat că imigranții sunt violenți cu autoritățile și că se aliază cu traficanții pentru a trece frontiera. El a reamintit: „guvernul a decis să înceapă consolidarea gardului de frontieră tocmai pentru a împiedica utilizarea scărilor. În acelaşi timp, gardul se extinde în zona Hóduna şi sunt înfiinţate noile unităţi de grăniceri pentru care recrutările sunt deja în curs”,

El a subliniat că au fost descoperite mai multe bande de traficanţi de persoane. Oficialul a reamintit și de numărul refugiaților din Ucraina care au trecut granița ungară de la începutul războiului, mai exact 885 de mii de persoane. Singura modalitate de a pune capăt acestor ilegalități este cooperarea internaţională de mare anvergură. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii “Bună dimineaţa, Ungaria!” al postului public de radio Kossuth, potrivit hirado.hu.