UNDERCLOUD, un festival care garantează calitatea, inovaţia, originalitatea
- Carmen Anghel
- 20 august 2015, 14:18
Festivalul Internaţional de Teatru Independent Undercloud propune zeci de spectacole, lansări de carte, ateliere, relaxare, o bobliotecă şi ... un cross.
O ofertă generoasă de spectacole de teatru independent din ţară şi străinătate, lansări de carte, conferinţe, ateliere şi multe alte momente interesante vor avea loc la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent Undercloud, în perioada 22-31 august, la Muzeul Ţăranului Român. Chris Simion, fondatoarea Festivalului Undercloud, a declarat astăzi, la conferinţa de presă care a lansat oficial festivlaul „Încercăm să creăm o insulă, pe o perioadă determinată de timp, unde să propunem spectacole şi evenimente conexe pentru care girăm calitate, girăm performanţă, iar începând cu acest an am curajul să spun că girăm inovaţia”.
Festivalul se va deschide sâmbătă, la ora 19.00, cu spectacolul „N(AUM)”, în regia Marianei Cămărăşan, urmat de la ora 21.00, de spectacolul în concurs „Flori pentru Algernon”, regia şi distribuţia Iulia Colan, şi de la ora 22.00 de filmul documentar despre teatrul independent „In Debt We Art” realizat de actorul Daniel Popa. Alte spectacole care vor putea fi urmărite în cadrul festivalului amintim „Freak Show”, regia şi distribuţia Florin Piersic Jr., „Cabaretul cuvintelor”, regia Alexandru Nagy, „cont(r)ACTe”", regia Cristi Juncu, „Carpathian Garden”, regia Radu Iacoban, „Artă”, regia Cristi Juncu. Din acest an, Undercloud îşi propune la secţiunea spectacole din străinătate să dezvolte un focus pe o anumită ţară. Ediţia 2015 este dedicată Republicii Moldova, care va fi prezentă la Bucureşti cu trei spectacole – „Bash Piesele zilelor din urmă”, regia Mihai Fusu, „Sex & Perestroika”, regia Luminiţa Ţîcu, şi „Nekrotitanium”, regia Luminiţa Ţîcu. Cum spuneam, Festivalul de teatru propune şi un cros- „Cross-ul Undercloud 2015”, în care participanţii sunt invitaţi să vină cu o carte pe care la finalul alergării- de la Arcul de Triumf la Muzeul Ţăranului Român, să o doneze pentru constituirea primei biblioteci Undercloud. Juriul ediţiei din acest an a festivalului Undercloud este compus din profesoara Sanda Manu, dramaturgul Matei Vişniec, criticul de teatru Octavian Saiu, teatrologul Irina Ionescu şi actorul George Ivaşcu. Va fi oferit un premiu de excelenţă actorului şi regizorului israelian Nico Nitai, în vârstă de 84 de ani, pentru spectacolul „Căderea” de Albert Camus, piesă care se joacă de 45 de ani şi a depăşit 3.000 de reprezentaţii, fiind înscris în Cartea Recordurilor. Spectacolul va putea fi văzut pe 29 august, de la ora 18.00. Biletelela spectacolele festivalului se pot achiziţiona la preţul unic de 35 de lei.
Mai multe informaţii despre festival şi programul acestuia se găsesc pe www.undercloud.ro.