Unde sunt și ce fac patru fugari din vechile dosare ale privatizărilor

Unde sunt și ce fac patru fugari din vechile dosare ale privatizărilor

Omul de afaceri libanez Rami Ghaziri, supranumit „Regele puilor” – implicat într-un dosar de evaziune fiscal la ferma Avicola – ar putea fi audiat la sfărșitul lunii martie, prin videoconferință, în dosarul fostului ofițer SRI Daniel Dragomir. Instanța a dispus efectuarea unei comisii rogatorii la Beirut, Liban, unde se află în prezent omul de afaceri, după ce a părăsit România imediat după ce dosarul său de evaziune a fost restituit la DNA.

Tot în Beirut se află și Hassa Awdi, vizat de DIICOT în dosarul „RodipetCFR Mesagerie”. Pentru afacerea „CFR Mesagerie” Awdi a fost la 8 ani de închisoare în 2014, însă dosarul „Rodipet” e încă în lucru la DIICOT de 12 ani. Awdi a fost despăgubit de statul roman cu 11 milioane de euro, în urma unei decizii ale Curții Internaționale de Arbitraj în Investiții (ICSID) pentru afacerea Rodipet.

Milionarul susține că a obținut în Liban exonerarea de răspundere penală pentru „CFR Mesagerie”. „Când România a cerut extrădarea mea, avocații mei au solicitat ca dosarul CFR să fie rejudecat în Liban. Instanța de aici a admis cererea. La capătul a patru ani de proces, cinci procurori și trei judecători mi-au dat dreptate și m-au declarat nevinovat”, a declarat pentru EVZ Hassan Awdi.

 

Benyatov, contestație împotriva Completului de 5

 

Spionul Vadim Benyatov Don, condamnat definitiv la 4 ani și 6 luni de închisoare în dosarul „Privatizărilor strategice” în 2015 alături de Stamen Stanchev (5 ani și 2 luni), a depus pe rolul Instanței supreme o contestație în anulare împotriva deciziei. Avocatul Gheorghe Dragomir – fost apărător al lui Dinu Patriciu – a anunțat în data de 18 februarie că tocmai a primit mandate de reprezentare din partea lui Vadim Benyatov și a cerut răgaz pentru pregătirea apărării.

Contestația în anulare a spionului Benyatov a fost amânată pe 18 martie. Despre Stamen Stanchev presa din Bulgaria scria în 2016 că s-ar ascunde în China, după ce în 2013 s-ar fi întâlnit cu un alt fugar, Tzvetan Vassilev. Bancherul Vassilev este acuzat de autoritățile de la Sofia de fraude și infracțiuni economice asemănătoare celor din scandalul FNI din România, în care a fost implicat Sorin Ovidiu Vîntu.

 

Ne puteți urmări și pe Google News