Evenimentul Zilei > Monden > Unde s-a dus averea lui Hitler
Unde s-a dus averea lui Hitler

Unde s-a dus averea lui Hitler

Revelația că Hitler a adunat o avere secretă a dus la căutarea banilor lipsă. Istoricii au descoperit că dictatorul a luat fondurile economisite de-a lungul vieții refuzând să plătească impozite și și-a depus averea în numeroase conturi elvețiene.

Cum au dispărut 5 miliarde de dolari din seiful lui Hitler. Hitler a ascuns această bogăție pe tot parcursul celui de-al doilea război mondial, dar la sfârșitul războiului părea să fi dispărut. Acum, istoricii au noi piste din puzzle-ul cu privire la banii lipsă pe care dictatorul i-a păstrat în secret.

Taxele lui Hitler

Se știa deja cum au fost achiziționate aceste fonduri. Hitler a taxat pentru utilizarea imaginii sale, pentru aparițiile sale la mitinguri și alte astfel de locații și pentru vânzările cărții sale, Mein Kampf. El nu a plătit impozite pe acest venit și, prin urmare, a ajuns să adune milioane de lire sterline.

Odată ce aceste milioane au dispărut, totuși, istoricii au fost nesiguri cu privire la încotro s-au dus banii lipsă.

Au decis să încerce să o urmeze folosind documente oficiale, care includ extrase de cont bancare, formulare fiscale și orice altceva în care ar putea fi urmărită circulația fondurilor lui Hitler. Un astfel de document a fost ultima sa voință și testament.

Citiți articolul integral scris de Claudia Cîrjan în Rețete și vedete.