Unde mergem. LIBER la sarmalele, pastramă şi fasole cu ciolan la Târgul Bucureştilor

Unde mergem. LIBER la sarmalele, pastramă şi fasole cu ciolan la Târgul Bucureştilor

Ieri a început a treia ediţie a Târgului Bucureştilor, în Parcul Izvor, eveniment la care producătorii autohtoni au oportunitatea de a-şi prezenta recolta anuală, iar vizitatorii se pot bucura, până duminică inclusiv, de bunătăţile culinare de sezon.

Agenda sărbătorii de toamnă cuprinde expoziţii de meşteşuguri şi produse tradiţionale. Vor fi spectacole de muzică şi de dans din folclor. Târgul fi deschis zilnic între orele 10.00 – 21.00, iar vizitatorii vor putea cumpăra fructe şi legume de sezon, produse româneşti şi preparate culinare diverse: brânzeturi tradiţionale, specialităţi tradiţionale din carne, specialităţi din peşte, pâine de casă, cozonaci, plăcinte, turtă dulce, kurtos colacs, miere, dulceţuri, zacuscă, siropuri, palincă şi vin, prăjituri de casă, produse naturiste.

 

Costume tradiţionale româneşti, de vânzare

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, vor putea fi achiziţionate ii şi costume tradiţionale româneşti, icoane, vase din sticlă, porţelan şi ceramică, obiecte de uz casnic, sculpturi în lemn, ţesături, decoraţiuni din fier, împletituri din fibre vegetale, articole din piele şi blană, accesorii cu motive tradiţionale.

Dar cele mai interesante lucruri se vor întâmpla în zona gastronomică, unde doritorii sunt aşteptaţi, zilnic, cu mâncare din bucătăria autohtonă. Nu vor lipsi sarmalele, pastrama, fasolea cu ciolan, plăcintele, poalele-n brâu, gogoşile, porumbul fiert sau mustul.

Şi cel mai important lucru: intrarea la eveniment este gratuită.

Cel mai nebun spectacol din oras

Teatrul Masca ne invită, marţi, 16 octombrie, de la ora 19.00, la o piesă inspirată dintr-o poveste japoneză: Loochy & Moochy. Scenariul, scris de Andreea Vulpe, se adresează publicul tânăr de astăzi, aducând pe scenă zeități exotice care își răscumpără nemurirea prin decadență, ființe supranaturale care se dezmorțesc de plictiseala vesniciei râzând de propriile mituri, Regizoarea reinterpretează o veche legendă din Țara Soarelui Răsare și, folosind elemente de magie și iluzionism, crează un spectacol pentru iubitorii de fantasy și anime. Loochy & Moochy este un spectacol viu și revigorant, un spectacol pentru adolescenți… de povestit părinților!

 

Remember cu Adrian Andronic, unul dintre cei mai mari caricaturişti ai Românie

Sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 18:00, la Urania Palace, va avea loc vernisajul expoziției de caricatură, artă satirică și bandă desenată semnate de Adrian Andronic, unul dintre cei mai apreciaţi şi longevivi artişti din domeniul desenului satiric, curatorul expoziției fiind Alexandru Ciubotariu.

Adrian Andronic a fost unul dintre cei mai apreciaţi şi longevivi artişti din domeniul desenului satiric. S-a născut pe 10 februarie 1939 şi a absolvit Institutul de Arhitectură „Ion Mincu”.

A debutat publicistic în 1956 cu caricatură în ziarul Scînteia tineretului, publicând în majoritatea presei centrale și devenind repede unul dintre colaboratorii de bază ai revistei Urzica, singura revistă de satiră şi umor dinainte de 1989. Vreme de mai bine de jumătate de secol, lucrări semnate de Adrian Andronic au apărut în aproape toată presa naţională. După 1990 susține mai multe rubrici permanente în diferite ziare sau reviste, realizând o mulțime de cărți pentru copii și benzi desenate în reviste sau albume. De-a lungul timpului, artistul a publicat cinci albume de caricatură şi peste 80 de cărţi pentru copii.

 În 2011, ziarul Evenimentul zilei a editat o serie de 4 albume BD, pornind de la reeditarea albumului „Corabia de gheaţă”.

Stilul lui Adrian Andronic este definit de o linie clară, simplă și precisă, fără loc de ambiguitate. Compoziții complexe trasate cu precizia arhitectului. Personaje memorabile în situații în care umorul este direct și imediat atât în caricatură, cât și în ilustrația destinată copiilor.