Undă verde pentru relansarea „Prima casă”. MFP a aprobat plafonul de garanții de 500 de milioane de lei

Undă verde pentru relansarea „Prima casă”. MFP a aprobat plafonul de garanții de 500 de milioane de lei

Ministerul Finanțelor a aprobat suplimentarea plafonului de garanții al programului „Prima casă” cu 500 de milioane de lei, a anunțat astăzi MFP.

Alocarea pe bănci a plafoanelor a fost transmisă de către Ministerul Finanțelor Publice atât către FNGCIMM, cât și către băncile finanțatoare participante în cadrul Programului în data de 1.06.2016, mai scrie în comunicat.

Băncile care au primit plafoane sunt: Alpha Bank, Creditcoop, Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Leumi, BCR, BRD, CEC, Credit Agricole, Garanti, ING Bank, Intesa Sanpaolo, Marfin, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank.

Prin HG.nr 366/18.05.2016 a fost suplimentat plafonul total de garantare pe anul 2016 aferent programului Prima Casă cu 500 milioane de lei. Măsura răspunde solicitărilor potențialilor beneficiari ai programului și ține cont de dinamica semnificativ crescută a volumelor garantate în cadrul programului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până în prezent au fost emise peste 181.897 garanții, pentru finanțări în valoare de peste 3,50 miliarde de euro, echivalentul a 15,6 miliarde de lei.