Evenimentul Zilei > Monden > Un video cu Doina Spătaru face furori pe internet. Tragica poveste de viață a îndrăgitei artiste
Un video cu Doina Spătaru face furori pe internet. Tragica poveste de viață a îndrăgitei artiste

Un video cu Doina Spătaru face furori pe internet. Tragica poveste de viață a îndrăgitei artiste

Doina Spătaru este una dintre cele mai mari artiste din România, dar a trecut prin clipe cumplite. Viața ei s-a schimbat radical de când fiica ei s-a sinucis și s-a retras din lumina reflectoarelor. Vedeta nu a putut trece peste acest coșmar.

Au trecut 11 ani de când fiica lui Doina Spătaru, Mălina Olinescu, s-a sinucis. 11 ani de când viața uneia dintre cele mai mari artiste nu a mai fost la fel și de când nu a mai cântat cu energia cu care și-a obișnuit fanii.

După moartea fiicei sale, Doina Spătaru a vrut să renunțe la muzică, dar nu a putut face asta până în 2021. Mai mult, artista a declarat că nu mai are un țel în viață. „Nu fac nimic special, mă descurc cu viața de fiecare zi, după ce m-am retras din viața artistică. Așa stau lucrurile, momentul retragerii a fost inevitabil. Eu de mult tot voiam să renunț la scenă și cu greu am tot amânat această hotărâre”, a povestit artista Doina Spătaru.

Chiar dacă a bucurat românii cu muzica sa și a trăit cu o durere imensă, artista a recunoscut că are o pensie extrem de mică și că se descurcă cu greu. „Noi, artiștii, trăim ca niște pensionari, și cu niște drepturi conexe, depinde cât de difuzate sunt piesele soliștilor, pe radio și pe televiziune.

Dar nu sunt sume care să-mi asigure existența până la adânci bătrâneți. Sunt multe de spus pe această temă, din păcate nu aș vrea să vorbesc despre asta acum”, a mai spus Doina Spătaru.

Doina Spătaru, o viață plină de durere

Și jurnalistul Octavian Ursulescu a povestit că a avut ocazia să o cunoască pe Doina Spătaru și că aceasta a revenit pe scenă, cu zâmbetul pe buze, chiar dacă avea sufletul rupt în bucăți.

@muzica_veche_adevarata Doina Spătaru-Nu mă mai despart de tine(1970)#Cântăreață de muzică ușoară,născută pe data de 29 ianuarie 1948 în orașul Găești#E o artistă ce îndeamnă să-i primim braţele de îmbrăţişat, să ne oglindim trăirile noastre profunde în oglinda privirii ei; e o artistă ce întâmpină tainele noastre şi le contopeşte în tainele vocii sale. După cum marea în port întâlneşte limanul, iar în larg are expresivitatea imensităţii, în fiinţa Doinei Spătaru e frumuseţea, iar în glasul ei e visul. Visul din cântecele Doinei Spătaru nu este în niciun caz o toropeală, ci un ocean de gânduri, de iubiri, de decepţii, de bucurii, de întristări… Răzbat din cântecele ei făgăduinţe, deopotrivă cu pierderea drumului speranţei şi renunţarea. A suferit, a iubit, a pierdut, s-a alinat, şi-a adunat curaj şi speranţă, a continuat! Întristările şi mângâierile din viaţa sa au venit, au plecat şi s-au întors, adesea. Sunt multe…! Nimeni nu poate număra stelele de pe cer, dar ochii noştri le privesc strălucirea! Cu toate că până la ele este un vast spaţiu cuprins de întuneric, ochii nu sunt interesaţi în drumul spre stele de fundalul întunecat. Ei cercetează doar stelele! Întocmai trăim într-o imensitate de suferiunţă nesfârşită, dar cu toate acestea, sufletul uman cerne viaţa ca să aleagă de la ea binele!#Doina Spătaru s-a retras din lumina reflectoarelor de câțiva ani,după ce fata ei Mălina Olinescu s-a sinucis,aruncându-se de la etajul șase al blocului unde locuia#🇷🇴 ♬ sunet original – MuZiCă NeMuRiToArE

„Cele două uriaşe drame din viaţa sa au spulberat această viaţă tihnită, retrasă, două tragedii petrecute în condiţii similare. Este vorba de moartea soţului, actorul Boris Olinescu, cel care locuia în blocul unde mergeam adesea la prietenul şi colegul meu de la Radio, Emil Conta (nepotul marelui dirijor Iosif Conta), în prezent un apreciat regizor muzical în Germania. Fiind înainte de 1989, mass-media n-au răscolit durerea din inima Doinei, în schimb la moartea delicatei Mălina Olinescu, fiica sa, a fost asediată, încolţită, neavând timp nici să-şi şteargă lacrimile…”,a spus jurnalistul.

El a mai spus că verișoara lui Dan Spătaru a fost mereu o femeie puternică și că a acceptat destinul crud al fiicei sale. „Numai o femeie puternică putea rezista unor asemenea lovituri ale sorţii, iar Doina Spătaru s-a dovedit a fi un asemenea om, revenind cu durere în suflet, dar cu zâmbetul pe buze, pe scenă”, a declarat acesta, potrivit Ultimaoră.

Amintim că fiica ei, Mălina Olinescu, s-a aruncat de la etajul șase al blocului unde locuia.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: