Un turist care a mers la epava Titanicului acum un an, a documentat pe larg expediția. Încă de atunci, submarinul avea mai multe probleme

Un turist care a mers la epava Titanicului acum un an, a documentat pe larg expediția. Încă de atunci, submarinul avea mai multe probleme Sursa: dreamstime.com

În urmă cu un an, o expediție similară cu cea de acum la epava Titanicului a fost detaliat documentată de către unul dintre pasagerii de la acea vreme, youtuber-ul mexican Alan Estrada. În înregistrările video realizate de acesta, el relatează în detaliu desfășurarea călătoriei către Titanic, provocările întâmpinate pe parcurs și prezintă chiar și imagini capturate în timpul călătoriei.

Zilele trecute, submarinul care a mers într-o expediție la Titanic a dispărut, iar la bord se aflau 5 persoane. Submersibilul dispărut în Atlantic mai are oxigen până joi la prânz. Între timp, un avion de cercetare a interceptat zgomote puternice și periodice, care s-au repetat la fiecare 30 de minute, timp de câteva ore, dra nimic nu a fost găsit până acum.

Și acum un an, echipajul a experimentat momente tensionate atunci când au pierdut contactul cu echipa responsabilă de ghidarea submarinului către epava Titanicului.

Submarinul dispărut avea probleme și acum un an

Înainte de a ajunge la locul în care submarinul urma să fie scufundat, Estrada a mers în orașul St. John's din Newfoundland, Canada. El menționează că într-o expediție anterioară, submarinul a întâmpinat probleme tehnice la „partea electrică” la o adâncime de 1.700 de metri și necesită o „diagnosticare”. Estrada a adăugat că prima expediție a eșuat deoarece submarinul s-a pierdut în ocean și nu a reușit să ajungă la epavă, dar a fost ulterior recuperat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu știu ce să cred despre asta și îmi este un pic frică. Sunt momente în care ne punem la îndoială deciziile, oamenii ne spun că trebuie să ne depășim fricile. Eu cred că fricile nu se depășesc ci trebuie să învățăm să trăim cu ele”, spunea youtuber-ul.

În cea de-a treia zi, în ziua programată pentru îmbarcare, Estrada a primit un e-mail conținând documentul în care OceanGate își declină responsabilitatea în eventualitatea unui deces în submarin. El spune că documentul l-a „speriat un pic” pentru că includea „informații complexe” despre „submarinul experimental”.

În timpul expediției lui Estrada, submarinul s-a confruntat cu o întrerupere a comunicațiilor cu suprafața. După mai multe încercări de a restabili legătura, pilotul ia decizia de a renunța la alte încercări și, la o adâncime de 2.000 de metri, declara o situație de urgență renunțând la greutăți.

Imediat după aceea, comunicațiile se restabilesc și pare că totul revine la normal. În cele din urmă, submarinul ajunge la epava Titanicului, dar nu fără întâmpinarea unor dificultăți.

Compania responsabilă de expediții trebuie să îmbunătățească mai multe lucruri

Youtuber-ul s-a plâns și de alte aspecte ale călătoriei sale, menționând faptul că firma ce se ocupă de expediții la epava Titanicului trebuie să îmbunătățească mai multe lucruri.

„Întrebarea pe care mulți dintre voi cred că și-o pun este dacă merită efortul sau nu. Răspunsul la această întrebare ține de fiecare dintre voi. Până la urmă, eu cred că o expediție de acest tip care costă atât de mulți bani, eu cred că pentru acest preț, în mod onest și fără alte calcule, ar trebui să mai așteptați un pic pentru ca ea să merite ce plătiți.

În unele momente pare că nu ți se dau informații, te simți abandonat în hotel, sunt multe lucruri pe care compania trebuie să le îmbunătățească, dar dincolo de asta, pentru cineva care plătește un sfert de milion de dolari pentru a vedea Titanicul, cel mai important este cât timp te afli la adâncime”, spune Estrada.