Evenimentul Zilei > Actualitate > Un supermarket RETRAGE produsele în care ANSVSA a depistat BACTERIA E.coli
Un supermarket RETRAGE produsele în care ANSVSA a depistat BACTERIA E.coli

Un supermarket RETRAGE produsele în care ANSVSA a depistat BACTERIA E.coli

Lanțul de magazine PROFI a decis retragerea din supermarketuri a produselor de la „Lactate Bradet” în urma anunțului ANVSA potrivit căruia a fost depistată bacterie E.coli în brânza de vaci de la această companie. Reprezentanții Profi a anunțat că vor retrage produsele până la încheierea anchetei.

„Ca urmare a anunțului privind existența bacteriei E.coli într-unul din produsele de la „Lactate Bradet”, până la clarificarea situației și identificarea oficială a cauzelor magazinele PROFI au retras de la vânzare toate produselor provenite de la această sursă, pentru a asigura astfel siguranța alimentară”, se arată într-un comunicat al companiei.

Profi a precizat că în toate magazinele sale, produsele de la acest furnizor au fost ambalate și comercializate doar în județul Argeș, anunță DIGI24.

Magazinele la care s-au comecializat produsele „Lactate Bradet”

PROFI COSTEȘTI

PROFI MIOVENI

PROFI PITEȘTI(CEAIR)

PROFI PITEȘTI GAVANA

PROFI PITEȘTI NEGOIU

PROFI PITEȘTI TRIVALE

PROFI PITEȘTI RAZBOIENI

PROFI PITEȘTI PALTINULUI

PROFI TOPOLOVENI PARCULUI

PROFI PITEȘTI TUDOR

PROFI PITEȘTI NEGRU VODĂ

PROFI PITEȘTI CALEA DRAGĂȘANI

În urma analizelor preliminarii ANVSA a declarat că bacteria E.coli a fost depistată în 25 de kilograme de brânză de vaci într-un magazin din Curtea de Argeș, produsele aparținând unei firme din același județ dar și la produsele de pui din gospodăria unui localnic din Bacău.

Autoritățile au dispus imeidat încetarea activității societății respective.

„În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E.coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în județul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: