Un submersibil OceanGate, scos la vânzare cu un preț derizoriu

Sursa foto: oceangate.com

Un submersibil OceanGate a fost scos la vânzare pentru doar 795.000 de dolari după tragedia Titan. Un broker de iahturi și nave de expediție consideră că nimeni nu va mai vrea să-l cumpere.

Un submersibil OceanGate este scos la vânzare pentru „doar” 795.000 de dolari. Brokerul care a mai încercat să găsească un cumpărător consideră că nimeni nu mai vrea să-l achiziționeze după tragedia Titan și că nu știe cum va scăpa de el.

„Nu vreau să mai am nimic de-a face cu el”, a declarat Steve Reoch, broker de iahturi și nave de expediție cu experiență, care a vândut prima barcă în 1979. El a mai vândut și alte submersibile.

Nava a fost construită de Perry Submersibles în 1996 și a avut mai mulți proprietari înainte ca Stockton Rush, fost CEO OceanGate, să o cumpere. Submersibilul de puțin peste 4 metri lungime, aflat la sediul OceanGate din Everett, Washington, a fost scos la vânzare cu puțin sub 800.000 de dolari. „Cu șase propulsoare electrice individuale de 5 CP, Antipodes este ușor manevrabil la adâncime și extrem de confortabil pentru pilot și patru membri ai echipajului”, se mai precizează pe siteul lui Antipodes.

Reoch a spus că Rush a făcut mai multe scufundări cu Antipodes și că toată lumea a fost în siguranță. „Toată lumea s-a întors cu bine”, a spus Reoch. OceanGate a continuat să folosească Antipodes și după ce a fost scos la vânzare.„Deci, nu stătea într-un șopron undeva”, a spus brokerul.

Reoch a mai declarat că aceste submersibile s-a vândut mereu foarte greu. El consideră că nimeni nu va îl va mai cumpăra după cele întâmplate cu Titan și că problemele se vor agrava, potrivit Insider.

OceanGate își suspendă activitățile

În urmă cu câteva zile, OceanGate Expeditions a anunțat că suspendă operațiunile după ce submersibilul Titan s-a scufundat în Oceanul Atlantic în iunie. „OceanGate își suspendă toate activitățile de cercetare și comerciale”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul companiei.

Totul a început pe 19 iunie, când OceanGate Expeditions a anunțat că a pierdut contactul cu Titanul, care a fost conceput pentru a duce turiști la locul scufundării Titanicului. Trei zile mai târziu, Divizia de Nord-Est a Gărzii de Coastă a SUA a raportat descoperirea de resturi în apropierea Titanicului. Toți pasagerii au murit.