Un sergent major în MApN a fost arestat preventiv. Se ocupa cu trafic de migranți pe teritoriul României

Un sergent major în MApN a fost arestat preventiv. Se ocupa cu trafic de migranți pe teritoriul RomânieiMigranți. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un sergent major în MApN a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce s-a aflat că făcea trafic de migranţi. Oamenii legii l-au prins chiar în timpul acțiunii, în zona de frontieră Jimbolia.

Un sergent major în MApN a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prins că făcea trafic de migranţi. Potrivit Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, procurorii militari din Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara au dispus, miercuri, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un sergent major bănuit de trafic de migranți.

Sergentul a fost oprit de către organele de poliție pe 30 august, în timp ce efectua un al doilea transport de migranți (opt) din zona de frontieră Jimbolia către Timișoara.

Joi, 1 septembrie, acesta a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului militar de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Militar Timișoara, care a admis cererea și a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit Mediafax.

Sursă: Sornwut Tubtawee | Dreamstime.com

Sute de migranți au trecut granița ilegal

Și un polițist de frontieră de la vama Nădlac a ajutat sute de imigranți să treacă ilegal granița, în schimbul unor sume de bani cu multe zerouri. DIICOT a trimis în judecată cinci persoane, printre care un polițist de la Vama Nădlac, pentru că ar fi ajutat pese 140 de migranți să treacă ilegal frontiera.

Inculpații sunt acuzați pentru luare de mită, dare de mită, trafic de migranți și constituirea unui grup infracțional organizat. Polițistul racola și șoferii care erau dispuși să efectueze transportul.

Polițistul din cadrul ITPF Oradea – STPF Nădlac – PCTF Nădlac II ar fi sprijinit grupul infracțional prin asigurarea protecției transporturilor prin comunicarea consemnelor dispuse de către organele judiciare asupra ansamblurilor de transport TIR în vederea minimalizării riscurilor de depistare. Procurorii DIICOT au precizat că acesta ar fi transmis și orarul turelor de serviciu și intervalul când puteau trece pe la punctul de frontieră fără a fi controlate corespunzător. Este vorba de 141 de migranți de diferite naționalități, printre care irakieni, sirieni, afgani şi pakistanezi.

Ne puteți urmări și pe Google News