PNL trebuie să se decidă dacă are tăria de caracter să se opună unei legi populiste a PSD și să nu le fie frică să piardă voturi. Dacă nu poate să se opună unei legi socialiste, atunci nu se va opune și va mima un joc și va spune «vai, e o lege prin care e bine să creștem salarii în sectorul public». Se va decide în BPN. Dacă se va decide politic să votăm legea, să fim cu ea, atunci oamenii vor vota politic. Așa a fost cu subvenția la porci. Am fost singurul care am votat împotrivă. Există frica asta în PNL de a pierde alegători și atunci vor vota politic”, a declarat Cîțu, pentru EVZ.

Ce vor face PMP și USR

Celalte două partide de opoziție vor proceda diferit cu privire la proiectul de lege. Liderul deputaților PMP, Eugen Tomac, a spus că va vota legii salarizării, atâta timp cât nu are „derapaje bugetare în ceea ce privește economia țării”.

În schimb, USR va organiza săptămâna viitoare o dezbatere publică pe marginea subiectului. Parlamentarii USR vor iniţia și un proiect de lege de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. „Avem un ministru care apare cu legea asta la televizor, Guvernul nu şi-o asumă, o trimite la Parlament, nici Parlamentul nu şi-o asumă. Discutăm de o lege foarte importantă, care n-a fost pusă în dezbatere publică, pe care nimeni n-o propune oficial. Suntem într-un teatru al absurdului”, a spus deputatul USR Nicușor Dan.