Evenimentul Zilei > Actualitate > Un secret pe care ar trebui să-l afle întreaga lume. Un medic de la ”Matei Balș” a spus adevărul
Un secret pe care ar trebui să-l afle întreaga lume. Un medic de la ”Matei Balș” a spus adevărul

Un secret pe care ar trebui să-l afle întreaga lume. Un medic de la ”Matei Balș” a spus adevărul

Media deceselor înregistrate la Institutul „Matei Balș”, din cauza Covid-19 ,este de 2,7%, sub nivelul înregistrat în Europa a arătat medicul Adrian Marinescu. Acest lucru se datorează expertizei medicilor care au reușit să vindece 60% din cei 500 de pacienți internați aici de la începutul pandemiei, în condițiile în care au fost aduse, pentru tratament, cele mai dificile cazuri din țară.

Medicul Adrian Marinescu a arătat că specialiștii de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală concep recomandările de tratament pentru spitalele din întreaga țară. El a precizat că introducerea antcoagulantelor în tratarea pacienților Covid=19, propusă de medicul Virgil Musta la Timişoara, este folosită la institutul bucureștean de la începutul epidemiei.

„Ceea ce se întâmplă în România privind tratamentul se întâmplă în mod unitar, adică acele scheme de tratament sunt alese de comun acord cu specialiştii şi, bineînţeles că vorbesc în primul rând de dl. prof. Streinu Cercel, în aşa fel încât ceea ce este în Timişoara şi nu numai se întâmplă strict sub bagheta maestrului şi se întâmplă la fel peste tot.

Pacienţii noştri au de ceva timp tratament anticoagulant, deja îl primesc, deja intră în protocolul nostru de tratament, tocmai pentru a interveni rapid, fiind aceste date care vorbesc despre modificările de coagulare şi despre riscul de apariţie a unor tromboze chiar la pacienţii tineri, s-a plecat de la ideea că este nevoie de tratamente anticoagulante”, a explicat doctorul Marinescu la Antena 3.

Experiența din trecut a ajutat

Potrivit spuselor sale, unul dintre secretele vindecării pacienților aflați în stare gravă Specialistul spune stă în experiența echipei medicale. Adrian Marinescu a arătat că ”Matei Balș” este primul spital de boli infecțioase care a introdus terapia intensivă, în urmă cu 15 ani, pentru tratarea cazurilor severecare apar în permanență.

„Să ştiţi că aceste pregătiri noi le-am făcut şi de la o experienţă veche, pentru că am trecut prin multe alte situaţii, epidemii de gripă, de West Nile, tot felul de situaţii grele de-a lungul timpului, ca să nu mai vorbim de infecţia HIV-SIDA, care a pus o grămadă de probleme la începutul anilor 90, toate lucrurile astea ne-au călit şi ne-au făcut să avem o experienţă în astfel de situaţii.

E o corabie care pluteşte de foarte mulţi ani şi corabia are nevoie de un căpitan, ca să păstreze direcţia. Când acest căpitan e acelaşi pe toată perioada asta, lucrurile merg bine. Deci un căpitan bun în primul rând aş spune, şi mă refer la dl prof. Streinu Cercel, dacă ai lucrul ăsta şi echipa formată face ceea ce trebuie reţeta succesului e pe masă”, a spus medicul.

În laboratoarele de la ”Matei Balș” există biosecuritate de nivelul cel mai înalt, nivel 4, care nu există în estul Europei.