Victima atacului era publicistul Constantin Costa-Foru, personalitate aparte în peisajul primei jumătăți a secolului trecut, mason de frunte și unul dintre primii apărători ai drepturilor omului din țara noastră. Atacatorii aveau să se dea singuri de gol printr-un articol de presă, dezvăluind astfel începuturile unei lupte care nu s-a încheiat nici acum, între masoni și…

Gruparea care l-a atacat pe Costa-Foru și motivul care a dus la bătaia pe viață și pe moarte le aflați din Evenimentul Istoric.

Alte materiale din acest număr sunt:

-Notițele Elenei Ceaușescu făcute în pregătirea Congresului al XIV-lea al PCR. Cititorii vor primi răspunsul la întrebarea: Era sau nu analfabetă fosta ”numărul 2” din România?

-Adevăratul motiv al lichidării lui Muammar al-Gaddafi răzbate din corespondența secretă a mai multor oficiali americani. Firele afacerii duc în Europa.

-Bolile schimbă cursul istoriei așa cum o fac și marile bătăliile.

-De ce un mare împărat creștin și-ar orna arcul său de triumf cu statuile unor nobili daci, la peste 200 de ani de la înfrângerea lui Decebal?

-Secretara premierului defunctei Republici Democrate Germane a fost executată prin decapitare. Citiți care au fost faptele pentru care o femeie a fost condamnată la o asemenea pedeapsă.

-Aflați cum a fost influențată România de catastrofa de la Cernobîl. Efectele pentru sănătatea publică, reflectarea tragediei în presa românească a vremii, toate constituie un final excepțional al serialului nostru despre pariul pierdut al energiei nucleare sovietice.

-”Frontieriștii”, fugari peste graniță în căutarea libertății, iritau regimul comunist în așa măsură încât a fost nevoie de schimbarea legii pentru a fi opriți.

-Jurnalul generalului Iulian Vlad continuă cu spicuiri din însemnările sale din timpul detenției, despre Corneliu Mănescu, Miron Mitrea, Victor Ciorbea, Petre Roman și Nicolae Văcăroiu.

-”Nu-i dușman să ne stea în cale / când ne conduce fără greș / la a Partidului chemare / tovarășul…” Află cui îi era dedicată această odă.

-România Mare a rezistat doar câțiva ani, în comparație cu perioadele în care am avut acest ideal. Care au fost cauzele destrămării? Un istoric dezvăluie 9 dintre explicațiile științifice ale pierderii unui vis.