Locaţia se află la doar o oră şi jumătate distanță de Stockholm şi măsoară aproape 25 de hectare. Este vorba de satul Sätra Brunn, situat în län-ul (n.r. – județul) Västmanland, în fapt, una dintre cele mai vechi stațiuni de sănătate din Suedia și cea mai renumită pentru SPA. Locul e celebru și pentru apele sale minerale.

Anual, suedezi din toată țara vin aici în vacanțe. Localitatea se vinde ”la pachet” complet, adică cu afaceri, spații sociale și case. În plus, pe lângă cele 25 de hectare cât e vatra satului ( unde se găsesc casele, școala, biserica și centrul SPA), în ofertă intră încă 40 de hectare de pădure, unde izvorăște o apă termală cu calități deosebite.

Construit în secolul al XVIII-lea ca stațiune de sănătate, Sätra Brunn este un exemplu perfect de arhitectură suedeză. În toată istoria sa de 320 de ani, localitatea a funcționat ca stațiune balneară. Actualii proprietari, 15 la număr, au cumpărat satul la începutul anilor ’90. Acum aceștia au apelat la celebra casă de licitații Christie’s, pentru a-l vinde.

Jonas Martinsson, reprezentantul casei de licitații care se ocupă de vânzarea proprietății spune că planul celor 15 sunt rezidenți a fost să cumpere și să păstreze satul. Au și investit în el, au construit un program de evenimente și sărbători obișnuite, inclusiv o petrecere anuală de vară care atrage în jur de 6.000 de vizitatori. Acum însă, ”simt că îmbătrânesc și consideră că e timpul să preia altcineva conducerea”, mai arată Martinsson, citat de CNN.

Satul funcționează în prezent ca loc de vacanță de vară pentru scandinavi. Pentru a fi transformat în zonă rezidențială, se impune reizolarea imobilelor. Martinssen afirmă că ar exista oportunități de a obține subvenții de la grupurile suedeze de conservare pentru a ajuta la recondiționarea clădirilor istorice. De asemenea, mai arată reprezentantul Christie’s, locul se pretează pentru a dezvolta afaceri în domeniul dezvoltării spirituale. Prețul de pornire a licitației este de 7 milioane de dolari.

Sursa foto: Courtesy Christie’s International Real Estate