Acesta a intrat în biroul primarului din Mogadishu care se afla în timpul unei întâlniri și a detonat brâul cu explozibil pe care îl avea asupra sa.  Mai multe persoane au fost ucise iar primarul a fost grav rănit, a declarat colonelul de poliție, Mohamed Abdi, pentru Associated Press.

Primarul Abdirahman Omar Osman și adjunctul său au duși de urgență la spital, starea lor fiind critică.  Doi dintre comisarii raionali au decedat, a declarat căpitanul de poliție Mohamed Hussein.

Al-Jazeera a raportat că cel puțin opt persoane au fost ucise în atac miercuri după-amiază.

Nu este încă clar cum a putut atentatorul să pătrundă în biroul primarului.

Pînă acum nici o organizație teroristă nu a revendicat atentatul, dar oficialii guvernamentali spun că atacurile la clădiri precum palatul prezidențial sunt primării sunt vizate în mod obișnuit de gruparea al-Shabab.

Grupul este legat de al-Qaida, care se opune guvernului federal din Somalia și dorește impunerea legii extreme – sharia. El este considerat de mulți ca fiind cel mai periculos grup extremist din Africa.

Lui i se atribuie atacuri în Africa de Est dincolo de baza sa din Somalia, inclusiv în Kenya vecină.

Grupul cu sediul în Somalia a fost eliminat din Mogadishu cu mulți ani în urmă, dar controlează încă o parte din regiunea sudică și centrală a țării din Cornul Africii.

Luni, militanţii islamişti au ucis 16 persoane într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană în capitală.