Evenimentul Zilei > International > Un sacristan ucis de un cerșetor român. Motivul este unul incredibil. Este revoltă în Spania
Un sacristan ucis de un cerșetor român. Motivul este unul incredibil. Este revoltă în Spania

Un sacristan ucis de un cerșetor român. Motivul este unul incredibil. Este revoltă în Spania

Spaniolul Francisco José Zúñiga Martín (52 de ani), a fost înjunghiat vineri la ușa Bisericii Consolării din Alcalá la Real (Jaén) de un cerșetor român. Zúñiga era sacristanul bisericii.

Un sacristan ucis de un cerșetor român. Cerșetorul român a comis aboninabila crimă fiindcă sacristanul i-a cerut să poarte masca.

S-a răzbunat că i s-a cerut să poarte masca

Crima ar fi avut ca motiv reproșul sacristanului, făcut cerșetorului român, cu privire la purtarea măștii. Agresorul s-a înarmat pentru a se răzbuna pentru acest reproș, a așteptat ca sacristanul să iasă pentru a-l înjunghia pe la spate. Francisco José Zuñiga a căzut la pământ, secerat.

Personalul medical sosit de urgență la fața locului nu i-a putut salva viața, din cauza rănilor înjunghiate prea grave.

Aseară, pe pagina sa de Facebook, Consiliului municipal a anunțat că „în fața evenimentului tragic și nefericit în care vecinul nostru Francisco Zuñiga și-a pierdut viața, Consiliul Local AlcalálaReal, prin acordul tuturor grupurilor politice, este de acord să decreteze o zi de doliu și să arboreze steagurile în bernă.”

Spaniolii sunt revoltați

Oamenii din localitate sunt revoltați. Rețelele sociale au fost inundate de mesaje de indignare și ură. Primarul Marino Aguilera a făcut apel la calm, după arestarea presupusului agresor, un bărbat de naționalitate română.

„Sunt momente dificile și de indignare logică, dar presupusul criminal a fost deja arestat și trebuie să lăsăm justiția să-și urmeze cursul. Ne rugăm ca Alcalá să fie în continuare municipiul liniștit pe care îl cunoaștem cu toții și să înceteze mesajele de ură care circulă pe rețele.

Ura nu va remedia nimic, lăsați Justiția să acționeze. În cinstea lui Paco”, a indicat profilul oficial de Facebook al Consiliului municipal Alcalaíno. Mesajul s-a încheiat cu „cele mai profunde condoleanțe pentru familie și prieteni. Întotdeauna în memoria noastră, precizează Consiliul local.

Ancheta este în plină desfășurare

Eparhia de Jaén și Episcopul, Don Amadeo Rodríguez Magro, își arată durerea și consternarea profundă față evenimentul tragic care a costat viața lui Francisco José Zúñiga Martín, un colaborator fidel al parohiei Consolación de Alcalá la Real.

Francisc va fi întotdeauna amintit ca un om bun, un mare creștin. Cu un mare simț al Bisericii, precum și o vocație admirabilă de slujire.

Episcopul din Jaén se alătură durerii familiei și prietenilor și anunță că el va fi cel care va prezida înmormântarea de înmormântare care va avea loc în această după-amiază, la ora 17, în parohia Consolación de Alcalá la Real.

Monseniorul Rodríguez Magro cere credincioșilor să se alăture rugăciunii pentru acest om al Bisericii, cu un profund sentiment de comunitate, care și-a pierdut viața într-un mod violent, nedrept și neașteptat, notează ziarulromanesc.es.

În Spania, ancheta este în plină desfășurare.