Carabinierii au arestat, vineri noaptea, un zidar român de 57 de ani care locuiește în Ascoli și care este acuzat de uciderea voluntară a lui Franco Lettieri, un important om din Camorra.
Un român a ucis un cunoscut mafiot italian. Presupusul criminal a fost găsit noaptea trecută de către carabinierii din Comandamentul provincial din Ascoli Piceno, imediat după asasinarea lui Lettieri, originar din Salerno, în vârstă de 56 de ani, potrivit salernonotizie.it.
Franco Lettieri era fost camorrist colaborator al Justiției („pentito”), zis ‘O cacaglio”, care i-a acuzat pe capii mafioți Panella și Ubbidiente în procesul contra clanului D’Agostino-Panella. Se mutase la Ascoli după ce a ieșit din programul de protecție al colaboratorilor justiției, scrie gazetaromanească.com.
Franco Letieri a fost înjunghiat cu un cuțit în jurul orei 22 în via dei Soderini, în centrul istoric al orașului Ascoli.
Acesta fost găsit sângerând, căzut la pământ. Personalul medical sosit la fața locului nu a reușit să-l salveze. Înainte de a muri, el a comunicat numele asasinului.
Românul se află acum în închisoare
În timpul interogatoriului de noapte efectuat de procurorul Umberto Monti și carabinieri, persoana arestată nu a mărturisit crima. Cu toate acestea, elementele de acuzare aflate în mâinile anchetatorilor sunt importante, pornind de la numele pe care victima însuși l-ar fi făcut înainte de a muri.
Inspecțiile și descoperirile efectuate omediat după omor au făcut posibilă reunirea elementelor considerate decisive pentru arestarea bărbatului de 57 de ani.
Un român a ucis un cunoscut mafiot italian. Camorra temuta organizație mafiotă
La Camorra este o organizație mafiotă italiană, având sfera de influență în regiunea Campania, dar cu influențe în întrega lume, chiar și în România.
Este cea mai veche și cea mai extinsă organizație criminală italiană. Originile sale datează încă din secolul al XVI-lea. Spre deosebire de Cosa Nostra, care are o origine rurală, Camorra are o origine urbană
În 1993, organizația număra 5000 de membri, grupați în 106 familii. Conform agenției Eurispes, cifra de afaceri este evaluată la 12,5 miliarde de euro. În ultimii 20 de ani, peste 2.700 de asasinate sunt puse pe seama Camorrei. În fiecare săptămână au loc în medie două reglări de conturi.