Ilia Kolosov este „angajat la serviciul TV în limba rusă al Vocii Americii”, a confirmat Bridget Serchak, director de Relații Publice al VOA pentru Daily Caller.

Anterior, el a fost angajat la televiziunea de stat bielorusă ONT și la canalul rus RTVI, potrivit informațiilor furnizate de Belsat.

Tot înainte de a ajunge la Vocea Americii, Kolosov a produs și materiale video de propagandă cu teme anti-americane și anti-semite. Unul dintre ele, un fel de documentar care se găsește pe YouTube, susține că Statele Unite folosesc forța dolarului pentru a se îmbogăți pe spinarea altor țări.

Moneda americană „a subjugat fraudulos lumea întreagă”, afirmă Kolosov în respectivul material video, care a fost încărcat pe YouTube de Pravoded TV, un canal rusesc de televiziune.

Un reporter harnic

Materialul, care conține referiri peiorative la adresa evreilor, mai susține și că Abraham Lincoln a fost asasinat din cauza legăturilor sale cu bancherii americani.

În plus, Kolosov compară SUA cu un cazinou, iar lumea întreagă este sclava dolarului american.

„Asemenea persoane nu sunt doar reprehensibile din punct de vedere moral, dar difuzarea lor pe undele Vocii Americii este un mijloc excelent de a compromite acest serviciu”, a declarat un fost membru al Consiliului Responsabililor din Radiodifuziune și expert în probeleme ruse în Departamentul de Stat.

Materialul pomenit mai sus este un „exemplu tipic de propagandă a Kremlinului”, afirmă un expert european, citat de Daily Caller, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

„Este un produs tipic al propagandei Kremlinului, care încearcă să prezinte America drept un rechin gata să folosească dolarul la nivel mondial ca un instrument de putere”, a spus el. De la angajarea sa la VOA în ianuarie 2019, Ilia Kolosov a produs pentru acest post 54 de materiale video, ultimul pe 27 august.

Te-ar putea interesa și: