Evenimentul Zilei > Actualitate > Un proiect de lege care îi va viza pe toți operatorii economici va fi adoptat de Guvern. Urmează sancțiuni dure
Un proiect de lege care îi va viza pe toți operatorii economici va fi adoptat de Guvern. Urmează sancțiuni dure

Un proiect de lege care îi va viza pe toți operatorii economici va fi adoptat de Guvern. Urmează sancțiuni dure

Un proiect de lege ce face referire la sancțiunile primite de agenții economici care încalcă regulile impuse în pandemie va fi adoptat de Guvern.

Guvernul va adopta, în şedinţa ce va avea loc, astăzi, proiectul de lege care prevede sancţiunea complementară a suspendării activităţii pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Proiectul de lege, care modifică şi completează Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19, prevede că, în cazul repetării la acelaşi sediu principal sau secundar, într-un interval de 15 zile de la constatarea precedentă, a contravenţiei, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, agentul constatator dispune şi sancţiunea contravenţională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 15 zile, a sediului în care operatorul economic desfăşoară activitatea fără respectarea condiţiilor stabilite.

De asemenea, prin acest proiect de lege se stabileşte că plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii nu suspendă executarea sancţiunilor contravenţionale complementare aplicate.

Florin Cîțu, în luna martie: „Nu i-am convins până acum, dar se vor convinge singuri”

„Am cerut în Parlament să se facă un amendament ca să putem să suspendăm, dacă ai fost amendat o dată, și în săptămâna următoare ești prins din nou ca nu ai respectat legislația, atunci ți se suspendă automat autorizația de funcționare două săptămâni. Decomandată nu am găsit suport la colegii parlamentari pentru acesta măsură dar voi continua în aceasta direcție.

Nu i-am convins până acum, dar se vor convinge singuri cand vor vedea ca va crește rata de infectare”,spunea premierul Florin Cîțu în luna martie.

Proiect pentru implementarea rețelelor 5G

Un alt proiect de lege care urmează să fie discutat miercuri de Guvern vizează adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

„Prin măsurile propuse se urmăreşte reducerea riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale şi apărării ţării, prin instituirea unui regim de autorizare a producătorilor de tehnologii, echipamente şi programe software destinate utilizării în cadrul infrastructurilor informatice şi de comunicaţii de interes naţional, precum şi în reţelele de comunicaţii electronice prin intermediul cărora se asigură servicii de comunicaţii electronice de tip 5G”, conform notei de fundamentare a proiectului

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.