Un polițist, condamnat la închisoare din cauza lui Victoraș Micula. Și-a pierdut și locul de muncă

Un polițist, condamnat la închisoare din cauza lui Victoraș Micula. Și-a pierdut și locul de muncă Victor Micula. Sursa foto: Instagram

Victoraș Micula face victime în Poliție. Agentul care i-a oferit uniforma de polițist și un Logan MCV echipat cu radar, a fost condamnat la închisoare și dat afară.

În urmă cu câțiva ani, un polițist i-a oferit lui Victor Micula uniforma de polițist și un Logan MCV echipat cu radar, sirenă și girofar. Acum, el a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și și-a pierdut funcția.

Condamnarea a fost pronunțată de Judecătoria Oradea într-un proces în care polițistul Adrian Hărăguș este acuzat de delapidare. Acesta a primit doi ani de închisoare cu suspendare și i s-a interzis temporar să mai profeseze.

Imaginile cu Victor Micula au fost descoperite de polițiști în 2019, în timpul perchezițiilor într-un alt dosar în care acesta este judecat pentru încălcarea regimului armelor și munițiilor, după ce a tras cu o armă de asalt în tip ce participa la o cursă ilegală de mașini prin oraș. Înregistrarea datează însă din data de 30 noiembrie spre 1 decembrie 2014, între orele 3.37 și 3.40. Victor Micula s-a filmat în mașina de Poliție spunând: „Mă plictisesc și am furat o mașină de Poliție. E șmecheră, e pe gaz, e de serviciu”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine este polițistul condamnat din cauza lui Victor Micula

Vinovatul este Adrian Hărăguș, de la Biroul Rutier Oradea.

Sursa: arhiva EVZ

„Din probele administratea rezultat că inculpatul avea în gestiune exclusivă autospeciala în acea noapte și doar acesta putea să i-o încredințeze spre folosință lui V.M., cu care se afla în relații apropiate, fiind exclusă orice altă ipoteză”, se arată în rechizitoriul cu care Hărăguș a fost trimis în judecată.

Judecătorii au declarat că Victor Micula avea doar 19 ani la momentul respectiv și au catalogat fapta cu o „gravitate medie spre mare”. Principalul vinovat este chiar polițistul care i-a împrumutat autospeciala. „Este evident că activitatea infracțională a inculpatului a produs o urmare imediată, adică scoaterea bunului din sfera patrimonială a Poliției Române și trecerea lui în stăpânirea unui terț, cu consecința imposibilității utilizării autospecialei în acțiuni specifice poliției rutiere pe perioada folosirii sale de acel terț”, este soluția Judecătoriei. Decizia nu este una definitivă, potrivit t.