Evenimentul Zilei > Actualitate > Un parapantist a rămas agățat de firele de înaltă tensiune în Hunedoara. Pompierii au intervenit cu autoscara. Video
Un parapantist a rămas agățat  de firele de înaltă tensiune în Hunedoara.  Pompierii au intervenit cu autoscara. Video

Un parapantist a rămas agățat de firele de înaltă tensiune în Hunedoara. Pompierii au intervenit cu autoscara. Video

Un accident mai puțin obișnuit a avut loc astăzi în județul Hunedoara. Un parapantist a rămas suspendat de firele de înaltâ tensiune și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi eliberat.

Un parapantist a rămas suspendat, marţi, la o înălţime de 20 de metri, între firele reţelei de electricitate din zona localităţii Brazi, în apropierea masivului Retezat, bărbatul fiind salvat după o intervenţie dificilă a pompierilor militari şi a unui echipaj Salvamont.

„Parapantistul suspendat de firele de curent, la aproximativ 20 de metri înălţime, a ajuns în siguranţă la sol. Echipajul de pompieri a utilizat autoscara pentru a ajunge la bărbat”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Bărbatul a fost preluat în nacela autoscării după ce s-a decuplat din sistemul care îl ţinea legat de parapantă. El nu prezenta leziuni şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, au precizat salvatorii.

În operaţiunile de salvare au fost implicaţi 10 pompieri militari de la Detaşamentele Deva şi Hunedoara, cu trei autospeciale şi un echipaj Salvamont.

Zona Brazi, din apropierea masivului Retezat, este o destinaţie preferată de parapantişti.