Evenimentul Zilei > Actualitate > Un OU ieşit din comun. Ai şanse de 1 la 1.000.000.000 să îl găseşti
Un OU ieşit din comun. Ai şanse de 1 la 1.000.000.000 să îl găseşti

Un OU ieşit din comun. Ai şanse de 1 la 1.000.000.000 să îl găseşti

Prepararea unei simple omlete a devenit un eveniment extraordinar, care a făcut înconjurul lumii, după ce o gospodină din Florida a observant că unul din ouăle pe care se pregătea să le spargă avea o formă neobişnuită.

"A venit alergând în sufragerie şi a spus <Uite ce am găsit!>", a declarat iubitul femeii, Stevw Holloway. "Am crezut că a luat o minge de golf din geanta mea pentru a-mi juca o farsă", a mai adăugat el.

Acesta nu este însă primul ou perfect rotund descoperit vreodată, scrie descopera.ro. În anul 2010, un bucătar-şef britanic a găsit un astfel de ou în timp ce lucra în tura de dimineaţă. În luna martie, şi o britanică a descoperit că una dintre găinile sale se ouase un ou perfect rotund. Ea a profitat de ocazie şi l-a vândut pe eBay cu mai bine de 700 de dolari.

Ouăle rotunde nu sunt deloc potrivite pentru condiţiile obişnuite din natură. Dacă un ou este perfect sferic, există o posibilitate destul de mare ca acesta să se rostogolească din cuibul păsării şi să se spargă. Totodată, ouăle cu o astfel de formă sunt asociate cu stresul la păsări şi cu un mediu suprapopulat.

Şansele de a găsi un ou rotund sunt extrem de scăzute, de cel puţin "una la un miliard". În mod normal, aparatele care se ocupă de sortare în ferme împiedică ouăle rotunde să ajungă pe piaţă.