Organizația Internațională pentru Migrație a declarat că, din octombrie 2019, hotelul a găzduit în mare parte familii din Congo și Camerun, care au fost transferate în Grecia continentală din lagărele de refugiați aglomerate de pe insulele din estul Mării Egee, unde au ajuns cu bărcile rețelelor de trafic de carne vie din Turcia.

O purtătoare de cuvânt a OIM a declarat că hotelul este complet echipat cu haine de protecție, măști și mănuși și a fost dezinfectat. Ea a spus că personalul OIM de acolo include psihologi, interpreți, un consilier juridic și un asistent social.

Până în prezent, nu s-au confirmat cazuri de COVID-19 în taberele insulare în care se află aproximativ 40.000 de persoane. Două tabere pentru solicitanții de azil aflate la nord de Atena au fost carantinate după focare minore.

Și situația din Bosnia Herțegovina este, însă, alarmantă. Poliția a început marți să strângă sute de imigranți și refugiați de pe străzile din orașul Bihac. Oamenii au fost duși într-o tabără de corturi de urgență din apropiere, facilitate care poate găzdui până la 1.000 de persoane.

Tabăra este „dotată cu toată infrastructura necesară pentru a oferi beneficiarilor… cazare, mâncare, igienă, salubritate și îngrijiri medicale”, a declarat într-un comunicat Organizația Internațională pentru Migrație, care gestionează toate aceste facilități din Bosnia.

În ciuda măsurilor stricte de distanțare socială, aproximativ 1.500 de migranți și refugiați locuiau  săptămâna trecută pe străzile din Bihac și din alte câteva orașe aflate la granița cu Uniunea Europeană.

 

PAGINA ANTERIOARA