Un oraș aglomerat din România va avea șosea de centură. Șapte firme au intrat în cursă pentru contractul de 66 de milioane de euro

Un oraș aglomerat din România va avea șosea de centură. Șapte firme au intrat în cursă pentru contractul de 66 de milioane de euro Mașini. Sursa foto: Arhiva EVZ

Șapte firme de construcții, cu cifre de afaceri foarte mari, au depus oferte pentru a construi șoseaua de centură a orașului Buftea, de lângă București.

Compania de Administrare a Infrastrurii Rutiere din România a anunțată că șapte firme de construcții au depus oferte, fiind interesate să câștige licitația pentru proiectarea și construcța șoselei de centură a orașului Buftea.

”Varianta de ocolire Buftea are o lungime de 5,77 km și o valoare estimată a contractului de 329.045.162,51 de lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile. Durata de realizare a contractului este de 34 de luni din care 10 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție.În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice. Luni, 03.07.2023, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie a Variantei de ocolire Buftea”, a anunțat Compania de Administrare a Infrastrurii Rutiere din România.

Până la termenul limită au depus oferte următoarele firme au depus oferte:

Ne puteți urmări și pe Google News

* Asocierea Bog’Art SRL - Trace Group Hold PLC (România – Bulgaria); * Construcții Erbașu SA (România); * Asocierea IBB-HIB România SRL – IBB HAUS-UND Industriebau GMBH (România-Germania); * Onur Taahhut Taşimacilik Inşaat Ticaret VE Sanayi AȘ (Turcia); * PORR Construct (Austria); * Asocierea Tracon SRL – Chirulli Andrea Impresa Individuale (România – Italia); * Asocierea X-Way Infrastructure SRL – Concelex SRL – Terra Gaz Construct SRL – Hydrostroy AD (România – Bulgaria).

Și Satu Mare va avea șosea de centură

Un alt mare din România care va avea o șosea de centură, construită din fonduri europene este Satu Mare.

Compania de Administrare a Infrastrurii Rutiere din România a anunțat că a fost semnat ”Actul Adițional nr.5, la Contractul de Finanțare nr. 21/14.11.2018, pentru proiectul: „Varianta de ocolire Satu Mare”.

Prin semnarea semnarea acestui document valoarea contractului, se modifica, fiind de 559.112.344,81 lei.

”Valoarea eligibila nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala, este în sumă de 294.767.249,86 lei, echivalenta cu 85% din valoarea totala eligibila. Valoarea co-finanțării eligibile a Beneficiarului este în sumă de 52.017.749,98 lei, echivalenta cu 15% din valoarea totala eligibila. Diferenta fata de valoarea totala a proiectului reprezinta cheltuieli neeligibile inclusiv TVA”, mai arată CNAIR.