Avertismentul CNAIR pentru toți șoferii. Românii folosesc o aplicație neautorizată pentru plata rovinietei

Avertismentul CNAIR pentru toți șoferii. Românii folosesc o aplicație neautorizată pentru plata rovinietei Sursa foto: dailydriven.ro

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atras atenția tuturor șoferilor cu privire la aplicația mobilă Aircash. Reprezentanții CNAIR au explicat de unde pot cumpăra conducătorii auto rovinieta.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a tras un semnal de alarmă pentru toți conducătorii auto în legătură cu aplicația mobilă Aircash. Reprezentanții CNAIR au explicat că această aplicație nu este autorizată pentru încasarea tarifului de utilizare (rovinietă). În comunicatul emis de instituție se precizează că șoferii români pot cumpăra rovinietă pe portalul deținut de către CNAIR.

De asemenea, rovinieta poate fi achiziționată și de la distribuitorii autorizaţi. Pe site-ul CNAIR compania a publicat o listă cu toate punctele de distribuție autorizate de unde conducătorii auto pot să plătească taxa de drum. CNAIR a anunțat și că nu își asumă responsabilitatea pentru plățile făcute de șoferi pentru rovinietă pe site-uri wen sau aplicațiile mobile care nu sunt autorizate.

Ce amenzi riscă cei care nu au plătit rovinieta

„În acelaşi timp, subliniem faptul că, la achiziţionarea unei roviniete prin intermediul aplicaţiei Aircash, utilizatorii achită costuri suplimentare faţă de preţul real al unei roviniete (ex: pentru o rovinietă cu valabilitate de șapte zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a trei euro, reprezentând tariful stabilit de legislaţia în vigoare, iar prin aplicatia Aircash suma achitată este de cinci euro, din care doi euro reprezintă taxa VOI (Vignette Online Identification)”, se precizează în comunicatul emis de CNAIR.

Ne puteți urmări și pe Google News
Șoferii pot cumpăra rovinieta din benzinării cu bani numerar, online (pe site-ul www.erovinieta.ro.) sau prin SMS (la numărul 7500). Plata poate să fie făcută fie cu cardul, fie la achitarea facturii telefonice, dacă se plătește prin SMS. Șoferii care sunt prinși de camere fixele, dar și mobile, amplasate pe diferite porțiuni ale drumurilor, fără rovinietă riscă amenzi cuprinse între 275 și 11.900 de lei. Cele mai mici sancțiuni le primesc șoferii de autoturisme, între 275 și 550 de lei.  În cazul vehiculelor de transport de marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12 tone, amenzile pornesc de la 5.590 de lei și ajung până la 11.900 de lei.