„Guvernul american dă bani numai oamenilor de știință care îmbrățișează ipoteza lor”, a fost tranșant Coleman invitat duminică la CNN, la emisiunea „Reliable Sources”. „Nu au de ales; dacă vor să ia bani, trebuie să prezinte poziția lor. Doar pe aceștia îi plătește guvernul. Asta nu înseamnă că este și adevărat, ci doar că pentru asta sunt plătiți”, a dezvăluit meteorologul care, acum 32 de ani, a fost co-fondator al celebrului canal meteo „The Weather Channel”.

John Coleman, care a denunțat mascarada încălzirii globale într-o scrisoare adresată luna trecută către Universitatea California din Los Angeles, i-a spus realizatorului emisiunii, Brian Stelter, că i-a displăcut să fie prezentat ca un „negaționist” al încălzirii globale.

El i-a reproșat că CNN (un canal cu vederi stângiste), ca și The Weather Channel, a ajuns la un consens asupra încălzirii globale.

„În știință nu există consens. Știința nu înseamnă vot. Știința lucrează cu fapte. Dacă judeci numai pe baza faptelor, constați că nu există o schimbare climatică. Nu există nici o încălzire globală provocată de mâna omului.”

Problema a ajuns „o mare chestiune politică pentru Partidul Democratic”. Este păcat că ea „este tratată politic și nu științific, dar știința este de partea mea”, a punctat omul de știință.

Coleman a făcut un apel către oameni să se informeze și din surse independente și vor afla că „nimic din acest alarmism despre gheață și valuri de căldură și secetă, nimic din toate astea nu se întâmplă”.