Evenimentul Zilei > Justitie > Un nou termen în procesul „Șantaj la Antene”. Continuă audierile în care Camelia și Dan Voiculescu sunt acuzați de complicitate la șantaj
Un nou termen în procesul „Șantaj la Antene”. Continuă audierile în care Camelia și Dan Voiculescu sunt acuzați de complicitate la șantaj

Un nou termen în procesul „Șantaj la Antene”. Continuă audierile în care Camelia și Dan Voiculescu sunt acuzați de complicitate la șantaj

Un nou termen al procesului „Șantaj la Antene” curge astăzi la Curtea de Apel București. După ce la termenul din septembrie a depus mărturie Mihai Gâdea

În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL. După ce Camelia Voiculescu a fost audiată, la termenul din 29 aprilie, astăzi i-a venit rândul să mărturisească ceea ce știe lui Mihai Gâdea.

Reamintim că fondatorul Trustului Intact, Dan Voiculescu, și fiica sa Camelia au fost trimiși în judecată, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef al ANAF Şerban Pop, în dosarul privind şantajarea lui Ioan Bendei, pe vremea când acesta era administrator al RCS&RDS. Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

 

În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL. După ce Camelia Voiculescu a fost audiată, la termenul din 29 aprilie, astăzi i-a venit rândul să mărturisească ceea ce știe lui Mihai Gâdea.

Judecător: Camelia Voiculescu s-a implicat în activitatea societății?

Gâdea: Răspunsul este nu. Nici Dan Voiculescu nu s-a implicat în activitatea și conducerea Antena 3 SA.

Judecător: Ce știati de promo-ul A3 "scandal în fotbal"?

Gâdea:  „Am aflat de acesta după reținerea lui Sorin Alexandrescu și nu am știut nimic de subiect, anterior. În legătură cu difuzarea acestui material, arăt că între Antena tv Group și Antena 3 SA este încheiat un contract care are ca obiect promovarea reciprocă. Antena 3 preia spoturile Antena Group și invers. Fiecare își asumă ceea ce prezintă spotul.

Preluarea materialelor publicitare se face automat. Nu există cineva anume care să hotărască aceste lucruri. Volumul este foarte mare. Nu știu ca vreun jurnalist din cadrul Antena3 să fi fost implicat în investigatie.

Judecător:  Antena3 este transmisă prin satelit de către RCS-RDS?

– Nu. De câțiva ani. Nu există în prezent un contract cu RCS. Nu am avut implicare în negocierea unui astfel de contract. Acestea au fost făcute de Antena Group.

Judecător: Vi s-a solicitat să difuzați materiale critice la adresa RCS de către Dan Voiculescu, Sorin Alexandrescu sau Camelia Voiculescu?

– Nu îmi amintesc așa ceva. Orice materiale putând fi considerate critice au fost preluate din alte surse media. Agenții, site-uri etc.

După reținerea lui Sorin Alexandrescu ați luat legătura cu Camelia Voiculescu?

Da. Cred că sentimentul era de șoc și stupoare că s-a ajuns până acolo. Domnia sa a avut un fel de rugăminți către colegi. Nu s-a dorit influențarea justiției. Jurnaliștii se manifestă liber. Habar nu aveam despre ce spot este vorba. Am discutat cu aceasta despre modul în care postul tv să se raporteze la eveniment și să nu existe interpretări.

DNA: Dumneavoastră sunteți persoana Mihai care poartă convorbirea cu familia Voiculescu?

Gâdea: Da.

Avocat: Cine ar fi putut opri difuzarea acelui post?

Gâdea: În baza contractului, difuzarea poate fi stopată. De asemenea, clientul poate opri un spot. Și Consiliul Național al Audiovizualului poate opri un spot. Fiecare realizator își alege liber subiectele. Acest lucru face parte din abecedarul jurnalistului.

Avocat: De unde au fost preluate acele materiale?! (Întrebare respinsă)

Avocat Antena3: Vă întâlneați și în alte locuri cu sursele decât în birou?

Gâdea: Da,deoarece sursele nu voiau să fie văzute intrând în clădire.

În continuare, Gâdea a susținut că a fost implicat deseori în investigații jurnalistice.