Ponta și Oprea schimbă "garda" la Interne. Un nou subsecretar de stat în cadrul serviciului secret al MAI

Ponta și Oprea schimbă "garda" la Interne. Un nou subsecretar de stat în cadrul serviciului secret al MAI

Nicolae Gheorghe a fost numit subsecretar de stat în cadrul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă - Ministerul Afacerilor Interne. Primul-ministru a făcut mai multe "mutări". Lucian Guran nu mai este subsecretar de stat în MAI. În locul lui a fost pus Florea Oprea, cel care era secretar de stat. Acum funcția lui a rămas liberă. Pentru Ilie Botoș?

A fost publicată deja în Monitorul Oficial 0169 din data de 10 martie 2014 decizia primului-ministru Victor Ponta de numire a lui Nicolae Gheorghe în funcția de subsecretar de stat în cadrul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă - Ministerul Afacerilor Interne. Departamentul de comunicare din cadrul MAI nu a putut oferi un CV al lui Nicolae Gheorghe. De asemenea, nu a putut preciza nici funcția pe care o va ocupa generalul de justiție Ilie Botoș în cadrul MAI, după ce astăzi CSM a aprobat tot astăzi cererea ministrului Gabriel Oprea de a-l detașa pe Botoș de la Cancelaria primului-ministru la MAI. În același Monitor Oficial au fost publicate și deciziile premierului prin care Florea Oprea a fost eliberat din funcția de secretar de stat în MAI(în care fusese numit în 24 iulie 2013)pentru a fi numit în cea de subsecretar în acest minister, rămasă liberă după ce  Lucian Guran a fost eliberat din această funcție.

  • Generalul de justiție Ilie Botoș se mută la Ministerul Afacerilor interne

În Monitorul Oficial 0169/10 martie 2014 a fost publicată, de asemenea, și Decizia primului-ministru Victor Ponta pentru stabilirea atribuţiilor lui Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne. Este vorba despre Decizia nr. 79/2014, prin care premierul a decis ca începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, coordonează activităţile din domeniile apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale, calitate în care va aviza documentele emise de ministerele şi instituţiile cu atribuţii în respectivele domenii. În articolul 2 al deciziei se arată că se abrogă vechea decizie prin care au fost stabilie atribuțiile lui Gabriel Oprea (Decizia 20/2013) publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 14 din 8 ianuarie 2013. Tot astăzi a fost publicată și Decizia premierului privind numirea lui Valeriu Nicuţ în funcţia de secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Politica de Apărare şi Planificare la Ministerul Apărării Naţionale.

Ne puteți urmări și pe Google News