Un nou studiu dezvăluie efectele paracetamolului asupra organismului. Ce spun specialiștii

Un nou studiu dezvăluie efectele paracetamolului asupra organismului. Ce spun specialiștii Cele mai periculoase combinații de pastile. Puțini știu asta.Sursa foto: Dreamstime.com

Profesorul John Brems spune că paracetamolul este cel mai periculos tratament eliberat fără prescripție medicală. Conform acestuia, analgezicul poate provoca insuficiență hepatită, dacă este administrat în mod incorect. Nu de puține ori, administrarea incorectă a unui astfel de tratament a dus la afecțiuni grave, fiind necesare inclusiv proceduri de transplant hepatic.

Medicul John Brems, de la Universitatea Loyala din Chicago, spune că paracetamolul, administrat deseori pentru o serie de afecțiuni minore, printre care și migrenele, este deosebit de periculos, pentru că poate provoca insuficiență hepatică.

Un tip de paracetamol, pericol major pentru organism

Mai mult, acetaminofenul, o formă a paracetamolului, este considerată de experții medicali americani drept „cel mai periculos medicament fără prescripție medicală" din SUA.

Profesorul John Brems spune că nu toate tipurile de paracetamol provoacă astfel de probleme grave de sănătate, ci doar Tylenol-ul, un medicament utilizat în SUA, ce are un conținut mare de acetaminofen și care este folosit pentru reducerea durerilor sau a febrei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Combinarea medicamentelor cu alcoolul duce la grave probleme de sănătate

Pe lângă asta, medicul Brems susține că pacienții care au suferit de afecțiuni hepatice luau, pe lângă acest tratament, și cantități însemnate de alcool, ceea ce a dus la o intoxicare, din cauza consumului pe o perioadă de timp prelungită a acestei combinații extrem de nesănătoase pentru organism.

Medicul Brems susține că din această cauză există și situații în care devine necesară procedura de transplant de ficat, în cazul a circa trei-patru pacienți pe an, în timp ce „doi-trei mor înainte de a putea fi transplantați”, spune profesorul John Brems.

Hepatita toxică, o problemă majoră

Transplantul de ficat este necesar în cazurile de hepatită toxică, situație în care ficatul se inflamează, ca reacție la medicamente, substanțe chimice sau alcool.

În acest context, medicul britanic Sarah Jarvis spune că „paracetamolul este unul dintre cele mai des administrate medicamente din Marea Britanie.

Pentru majoritatea oamenilor care respectă doza recomandată, nu reprezintă o problemă. Dar dacă luați mai mult decât doza recomandată - în special pe o perioadă lungă de timp - v-ați putea pune în pericol", transmite Sarah Jarvis, conform Mirror.co.

Orice persoană, a spus Dr. Jarvis, are o „doză zilnică de paracetamol", care reprezintă limita pe care organismul o poate suporta. Este esențial să ne amintim că paracetamolul din remediile pentru răceală și gripă contează în această limită impusă organismului și că nu este bine să facem abuzuri în acest sens.