Adevărul despre aspirină și ibuprofen, medicamente folosite de toți românii. Ce spune ultimul studiu

Adevărul despre aspirină și ibuprofen, medicamente folosite de toți românii. Ce spune ultimul studiu Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un nou studiu arată că aspirina, ibuprofenul sau alte medicamente te fac să te simți mai bine pe moment, dar îți agravează probleme de sănătate. Foarte multe persoane apelează la antiinflamatoare fără să se consulte cu medicii.

Specialiștii spun că medicamentele ieftine pot lăsa pacienții în suferință, fără să-i ajute în problemele de sănătate.  Ei fac referire în special la aspirină sau ibuprofen.

Oamenii apelează la antiinflamatoare, fără să știe care este cu adevărat problema din spatele durerilor. Studiul a constatat că pastilele blochează funcționarea unui tip de celule sanguine. Acestea te scapă de durere pe moment, dar o fac să reapară de 10 ori mai puternică.

Durerea cronică continuă i-a făcut pe oamenii din Marea Britanie și SUA să folosească medicamente nepotrivite. Cercetătorii au aflat că este o mare greșeală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oamenii de știință au descoperit că blocarea neutrofilelor, din tipul globulelor albe care provoacă inflamație ca parte a țesuturilor de vindecare, a prelungit de fapt durata durerii în studiile pe șoareci sau a agravat problema.

Aceștia au depistat diferențe în probele genetice prelevate de la persoane care sufereau de dureri de spate în curs de desfășurare. Șoarecii supuși experimentelor au scăpat de durere în două luni.

Adevărul despre aspirină și ibuprofen

Cu toate astea, rozătoarele tratate cu medicamente antiinflamatoare au avut dureri de două ori mai lungi, iar disconfortul a fost uriaș. Replicarea experimentului cu analgezice care nu vizează inflamația, cum ar fi paracetamolul (acetaminofenul), nu a produs același răspuns extins la durere.

Anunțul serii! Ce spune Alexandru Rafila despre antiviralele Molnupiravir şi Paxlovid

Sursa: Arhiva EVZ

Inflamația a contat în vindecarea leziunilor și în rezolvarea durerii, potrivit The Daily Mail.

O analiză a 500.000 de persoane a demonstrat că cei care folosesc medicamente antiinflamatoare pentru a-și trata durerea nu scăpau de probleme pe termen lung. Durerea cronică continuă a fost acuzată că a alimentat o criză de dependență de analgezice atât în ​​Marea Britanie, cât și în SUA.

Un studiu de la London School of Economics publicat în februarie a constatat că numărul oamenilor care au ajuns la spital din cauza supradozei de pastile a crescut cu 50% într-un deceniu.

Specialiștii au mai declarat că utilizarea analgezicelor eliberate pe bază de rețetă este probabil în creștere. Motivul este că mulți oameni așteaptă luni întregi pentru controale sau operații.

În SUA, peste 600.000 de decese au fost din cauza supradozelor.