Un nou motiv de neliniște: nu se mai produc salamul de vară și parizerul. România acum 26 de ani

Un nou motiv de neliniște: nu se mai produc salamul de vară și parizerul. România acum 26 de ani

Fabrica S.C. Glina aproviziona Bucureștiul cu aceste produse foarte căutate de români, dar din cauza costurilor ridicate de producție, „deliciile” acelor vremuri au fost scoase din lista de producție.

„Deoarece la fiecare kilogram de salam de vară și parizer pe care îl producem pierdem circa 60-80 de lei, conducerea societății a decis să scoată din fabricație aceste sortimente”, explica ziariștilor EVZ doamna Carmen Ionescu, contabil-șef la S.C. Glina.

Reporterul, care simțea că acest subiect va stârni multe întrebări în rândul bucureștenilor care la acele vremuri nu aveau prea multe plăceri, a punctat factorii decizionali din spatele acestei vești triste: Pierderile decurg din cauza faptului că prețurile de desfacere la produsele aminitite sunt fixate de către Departamentul Alimentației din Ministerul Agriculturii și Alimentației.

Astfel, aceste prețuri se situează sub prețul de cost suportat de societate. „Trebuie să vă spun că subvențiile pe care le primeam de la Guvern pentru a crește numărul sortimentelor au încetat să ne mai fie acordate, cu începere de la 1 septembrie a.c. (n.r. 1992). Și totuși, prețurile pentru aceste produse ne sunt impuse după bunul plac al unora. În aceste condiții noi pierdem sume importante de bani cu producerea salamului de vară și parizerului. Deoarece demersurile efectuate de conducerea societății noastre de lângă Departamentul Alimentației nu s-a soldat cu niciun rezultat, am hotărât să scoatem din fabricație sortimentele care ne duc spre faliment”, le-a declarat ziariștilor EVZ, în încheiere, doamna Ionescu, cea care a gestionat o adevărată criză de piață pentru anul în care s-a petrecut.

Ne puteți urmări și pe Google News