"Civilii au fugit din zonă pe măsură ce luptele s-au intensificat. Am văzut trei cadavre când am fugit de acolo." Mulți oameni sunt răniți ", a declarat un locuitor din oraș care a cerut să nu-i apară numele în presa locală.
Forțele guvernamentale au confirmat confruntările și au subliniat faptul că se desfășoară o misiune de restabilire a păcii și securității în localitate.
Secretarul responsabil de comunicare din partea separatiștilor, Chris Anu, a avertizat că vin "vremuri periculoase" pentru localitate.
"S-a dezlănțuit haosul asupra oamenilor din Bali și îi îndemnăm pe toți locuitorii să caute un loc mai sigur unde să se mute", a declarat domnul Anu duminica trecută într-un mesaj răspândit pe larg cu ajutorul aplicației WhatsApp.
Incidentul are loc pe fondul unei recrudescențe a violențelor dintre forțele guvernamentale și separatiștii înarmați din cele două regiuni anglofone din nord-vestul și sud-vestul Camerunului, unde separatiștii doresc să creeze un stat independent care s-ar numi ”Ambazonia”.

 

 

Citește și: