Un bătrân și cele trei fiice ale sale, din comuna Pușcași, județul Vaslui, plecate la muncă în Spania, au rămas fără agoniseala de-o viață, după ce o bandă de hoți le-a spart casa părintească și le-a furat o sumă foarte mare de bani.

Femeile cred că hoții au acționat la pont, pentru că acestia au cotrobăit doar în camerele unde erau tinuti banii si spun că desi au trecut aproape două săptămâni de atunci, politistii nu au făcut aproape nimic pentru a rezolva cazul.

„Tata l-a sunat prima dată pe politistul de la noi din comună, dar nu a răspuns la telefon. Mai târziu am aflat că a doua zi avea nuntă la sora lui si de asta n-a putut să răspundă. Credem că hotii au stiut unde să actioneze, pentru că au devastat doar camerele unde erau banii.

Într-o cameră aveam un sifonier cu haine, în care aveam 5.000 de lei, iar în altă cameră aveam 13.000 de euro, tinuti într-un borcan. În cele două camere au devastat tot. În a treia, unde nu aveam bani, nici măcar nu au intrat. E normal să avem bănuieli că au stiut dinainte în ce se bagă”, a declarat Cerasela Dumitrașcu, una dintre victimele spargerii, pentru colegii de la ziarul Vremea Nouă.

Bătrânul, cu lacrimi în ochi, face un apel către cei care l-au tâlhărit si-i roagă să-i aducă banii înapoi, pentru că are sotia bolnavă. Acesta este chiar îngăduitor cu tâlharii si le transmite că pot păstra 1000-2000 de euro. Reprezentanții IPJ Vaslui spun că ancheta de la Puscasi e în desfășurare.

 

Te-ar putea interesa și: