Evenimentul ZileiSocialUn medic descrie dramele din secțiile Covid: ”Văd moartea zilnic”

Un medic descrie dramele din secțiile Covid: ”Văd moartea zilnic”

Un medic descrie dramele din secțiile Covid: ”Văd moartea zilnic”
Ariel Rokach le-a transmis celor de la Times of Israel că la câteva minute mai moare câte un pacient. Spitalele ar putea face față, a spus el, însă medicii sunt aduși la limita puterilor, atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic.

Când dr. Ariel Rokach a răspuns miercuri la telefon la Centrul Medical Shaare Zedek din Ierusalim, el a asistat la moartea unui alt pacient cu doar câteva minute înainte. De data aceasta, îl cunoștea pe bărbat. „Am încercat să-l resuscitez”, a spus Rokach cu tristețe. După ce oamenii contactează varianta Omicron, au un risc mult mai mic de agravare a bolii față de celelalte variante de Covid-19.

Nu se așteaptă ca spitalele să devină pline, dar amploarea infecției, cu 1 din 20 de israelieni confirmați pozitiv, înseamnă că situația încă este dificilă. „Este foarte greu să vezi moartea în fiecare zi în felul acesta”, a spus Rokach. La nivel național, au fost 237 de decese de la începutul lunii ianuarie, față de 79 de decese în noiembrie, înainte de apariția Omicron.

Rokach, directorul Serviciului de asistență respiratorie de la Shaare Zedek, a spus că spitalul se află sub o presiune mai mare decât în ​​orice moment al pandemiei. „Este într-adevăr foarte dificil”, a spus el, subliniind că echipele medicale se confruntă cu multe probleme, făcând față foarte greu muncii fizice. Există 915 pacienți în stare gravă în Israel și aproape 100 dintre ei sunt la spitalul său.

„A avea grijă de 90 de pacienți cu coronavirus este echivalentul în forță de muncă cu îngrijirea a aproximativ 200 de pacienți în mod obișnuit”, a spus Rokach. „Aceasta se datorează faptului că pacienții sunt într-adevăr foarte bolnavi, iar unii au nevoie de ventilație. Și în timp ce o asistentă sau un medic poate lucra între opt până la zece ore într-o secție obișnuită, este foarte dificil să lucrezi atât de mult timp cu echipamentul de protecție necesar într-o secție Covid-19.”

Vaccinarea ajută mulți pacienți

Personalul medical al secției de coronavirus ar trebui să lucreze timp de trei ore și apoi să se odihnească, dar tind să ajungă să lucreze și patru ore fără a avea vreo pauză. Îngrijirea pacienților este o luptă dificilă, deoarece mulți membri ai personalului sunt în afara acțiunii, a remarcat Rokach. La nivel național, în spitalele și clinicile comunitare, aproximativ 8.520 de angajați ca personal medical lipsesc de la locul de muncă din cauza infecției sau expunerii la Covid-19, inclusiv 1.213 medici din aproximativ 30.000 de medici din Israel și 2.574 dintre cei 40.000 de asistente din țară.

Pacienții care sunt complet vaccinați se descurcă mai bine decât alții, a raportat Rokach, exprimând sprijinul față de măsurile israeliene de a extinde eligibilitatea pentru doza a patra de vaccin. „Este adevărat că vaccinul nu este atât de eficient în prevenirea infecției, dar vedem că face o mare diferență în prevenirea bolilor severe”, a spus Rokach. „Suntem foarte norocoși că majoritatea populației s-a vaccinat și cred că acesta este motivul pentru care Omicron nu provoacă mai multe cazuri severe.”

Rokach crede că, deși vârful actual al cazurilor de coronavirus va împinge echipe ca a lui la limitele puterilor, acestea vor face față – chiar dacă numărul de cazuri grave se dublează la 2.000. „Suntem optimiști”, a spus el, „deoarece credem că următoarele două săptămâni vor fi foarte, foarte dificile, dar după aceea, va fi mai ușor. Nu pot fi sigur, dar cred că mai avem putere. Va fi dificil, dar nu cred că vor exista pacienți care vor muri pentru că nu putem oferi tratament, iar în gestionarea pandemiei, asta este important”, potrivit The Times of Israel.


Accesează: