Evenimentul Zilei > Actualitate > Un medic celebru îl provoacă pe Iohannis: „Joe Biden cum a putut?”
Un medic celebru îl provoacă pe Iohannis: „Joe Biden cum a putut?”

Un medic celebru îl provoacă pe Iohannis: „Joe Biden cum a putut?”

Președintele Klaus Iohannis ar trebui să se vaccineze în public pentru a da mai multă încredere românilor în vaccinul împotriva noului coronavirus.

Medicul Monica Pop îi cere președintelui Klaus Iohannis să urmeze exemplul președintelui Statelor Unite, Joe Biden, care s-a vaccinat împotriva noului coronavirus în fața camerelor de luat vederi. Într-o postare pe Facebook, Monica Pop a precizat că o astfel de decizie, ar crește încrederea românilor în vaccin.

„Joe Biden cum a putut?! Nu vă lăsați păcălit, domnule președinte!!! Sunteți președintele tuturor românilor! Adică și al medicilor!  Nu era normal ca președintele să fie primul vaccinat? Cu premierul și cu ministrul sănătății??!!”, a scris Monica Pop în postarea de pe Facebook.

Potrivit spuselor sale, șeful statului are o obligație morală, să dea un exemplu personal, astfel încât să crească încrederea românilor în vaccinul anti COVID.

„Cum se poate interpreta răspunsul la întrebarea dacă s-ar vaccina în direct: «Da, dacă ajută cu ceva» Cum adică? Nu ajută exemplul personal? E o mare obligație morală, dar ar fi și un exemplu pentru români! Dacă a dorit, așa cum spune media, dar nu a fost lăsat, cei care l-au sfătuit așa au greșit, au scăzut credibilitatea românilor în acest vaccin! Și au accentuat suspiciunile! Un deficit de imagine! Explicația lor e că îl lasă pentru medici??!! Să fim serioși! Chiar ne cred proști??!!”, a mai scris Monica Pop în postarea de pe Facebook.

Postarea medicului Monica Pop vine în contextul în care doar 30% dintre români au spus că se vor vaccina împotriva noului coronavirus, în cadrul campaniei de vaccinare. Conform unei cercetări sociologice Avangarde 29% refuză vaccinarea, 29 la sută se declară indeciși, 10% nu pot aprecia iar 2% nu știu sau nu răspund.

Președintele se va vacina la rând

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că președintele și-ar fi exprimat intenția de a se vaccina pentru a da încredere cetățenilor.

„În cadrul grupului de lucru, preşedintele Klaus Iohannis ne-a lansat această propunere. Răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toţi experţii, că nu este de dorit ca președintele să se vaccineze în prima etapă a campaniei. Pentru că, dintr-un gest care se doreşte a le întări încrederea cetățenilor în vaccinare se pot forma alte interpretări, se creează alte speculaţii. Nu am dorit acest lucru pentru că se distrug toată credibilitatea noastră şi toată munca”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Președintele Klaus Iohannis nu va fi vaccinat în prima etapă a campaniei de vaccinare ci în a doua etapă care, potrivit estimărilor, va demara undeva în luna februarie.