Evenimentul Zilei > Actualitate > Un MARE regizor, în doliu! Mama lui s-a stins din viaţă
Un MARE regizor, în doliu! Mama lui s-a stins din viaţă

Un MARE regizor, în doliu! Mama lui s-a stins din viaţă

Mama regizorului Steven Spielberg, Leah Adler, și cunoscută în Los Angeles (California) pentru a fi proprietara celebrului restaurant The Milky Way, a murit marți la 97 de ani.

Adler, pianistă și pictoriță în tinerețe, a murit la reședința sa din Los Angeles înconjurată de copiii săi. Steven Spielberg a făcut aluzie la mama sa în timpul discursului de primire a premiului Oscar pentru cel mai bun regizor pentru filmul 'Schindler's List', în care a considerat-o pe mama sa "amuleta sa norocoasă", scrie Agerpres. 

Adler, cunoscută drept 'Lee Lee' de rude și cei apropiați, s-a căsătorit cu inginerul electronic Arnold Meyer Spielberg cu care a avut patru copii: Steven, Anne, Sue și Nancy. În 1964, familia s-a mutat la Los Gatos (California), unde a locuit câțiva ani.

După divorțul său de Arnold, Leah s-a căsătorit cu Bernie Adler în 1967 cu care a plecat la Los Angeles, unde au inaugurat celebrul The Milky Way de pe Pico Boulevard, cunoscut pentru că servește specialități evreiești.

Era un lucru obișnuit să o vezi pe mama lui Spielberg primind și salutând clienții localului, cărora le oferea sfaturi și rețete pentru fericire (fii bun cu tine însuți, pleacă mai devreme de la o petrece pentru ca invitații să rămână cu o impresie bună…).