Un mare oraș din România rămâne fără apă caldă de la 1 august. Coșmarul va dura minimum 30 de zile

Un mare oraș din România rămâne fără apă caldă de la 1 august. Coșmarul va dura minimum 30 de zile Apă caldă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ploieștenii racordați la sistemul centralizat de termoficare vor rămâne, de la 1 august, fără apă caldă. O perioadă minimă estimată este de 30 de zile, conform unor afișe ale operatorului de termie lipite la blocurile din oraș.

În urma anunțului companiei, de la 1 august, locuitorii din Ploiești vor rămâne fără apă pentru minimum 30 de zile. Decizia Termoficare Prahova SA, noul operator care furnizează agent termic în municipiul Ploiești de a sista furnizării de apă caldă menajeră, pentru o perioadă de cel puțin o lună, vine în contextul începerii reparațiilor de strictă necesitate la Cazanul de Apă Fierbinte (CAF) 2. Este singura sursă utilizabilă pentru producerea energiei termice în CET Brazi.

Operatorul a mai precizat că nu vor fi afectați de această măsură consumatorii care sunt racordați la centralele termice 23 August și Bucov. Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, Zoia Staicu a explicat că măsura anunțată afectează aproximativ 55.000 de apartamente, la centralele 23 August și Bucov fiind racordate doar câteva scări, informează Agerpres.

Ploieștenii vor fi bucureșteni timp de cel puțin o lună

Dacă ploieștenii nu erau obișnuiți cu lipsa apei menajere, oamenii din București sunt obișnuiți cu acest regim. În această lună, aproape jumătate dintre bucureșteni nu au avut apă caldă. Problema a fost cauzată de revizii programate la CET Sud care acoperă în integralitate Sectoarele 2 și 3. Directorul Termoenergetica a declarat că sistemul mamut din subteran este pregătit pentru sezonul rece. Totuși, nimeni nu poate garanta că avariile se vor opri la iarnă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Peste 1.000 de kilometri de conducte vechi ar trebui schimbate în anii următori, pentru ca locuitorii Capitalei să nu mai aibă probleme cu apa caldă și căldura în timpul iernii. Termoenergetica duce însă de muncitori, așa ca lucrările înaintează greoi. În fiecare lună sunt scoase 100 de posturi pentru muncitori calificați, dar și specialiști. Salariile sunt cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei, însă doritorii nu vin la interviuri.

În acest caz, locuitorii Capitalei au recurs la metode de pe vremea comunismului. Ei au fost nevoiți să își încălzească apa în oale la aragaz și să se spele la lighean. Acest lucru ar urma să îl facă și oamenii din Ploiești în luna viitoare.