Evenimentul Zilei > Politica > Un lider PNL șterge pe jos cu ministrul Teodorovici: AMENINȚĂ presa! Execuția bugetară NU e autentică!
Un lider PNL șterge pe jos cu ministrul Teodorovici: AMENINȚĂ presa! Execuția bugetară NU e autentică!

Un lider PNL șterge pe jos cu ministrul Teodorovici: AMENINȚĂ presa! Execuția bugetară NU e autentică!

Președintele Comisiei economice din Senat – l-am numit pe liberalul Florin Cîțu – îl critică în termini duri pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, despre care spune că amenință presa în loc să dea acces opoziției pentru a verifica veridicitatea execuției bugetare pentru 2018.

EVZ vă prezintă acuzațiile lui Cîțu.

”Iesire <de spital> a lui Teodorvici la adresa presei romane!

Incredibila de violenta reactia ministrului Teodorovici la intrebarile presei.

Dupa ce a vrut sa limiteze dreptul la munca acum vrea sa puna botnita presei. – (<Nu ştiu dacă presa este obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice – dar o să verific personal acest lucru – şi dacă nu există în lege o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă> – Eugen Teodorovici).

Desi nu se grabeste cu bugetul pentru 2019, Eugen Teodorovici are o reactie deplasta legat de un subiect extrem de delicat.

In loc sa ameninte presa, Eugen Teodorovici ar trebui sa faca doua lucruri:

– sa ne dea acces noua, opozitiei, sa verificam veridicitatea executiei bugetare pentru 2018.

– sa nu mai dea ordonante, OUG 90/2017 si OUG 114/2018, prin care sa se protejeze de abateri, nereguli si masluiri ale datelor oficiale. Informatiile pe care le prezinta public sa fie adevarate sub obligatia raspunderii penale. Asa o sa fie si el obligat sa prezinte adevarul.

Dupa aceasta iesire <de spital> a lui Eugen Teodorvici,si au mai fost si altele in acest an, ramane o singura intrebare legitima:

– de unde stia Darius Valcov cu o luna inainte de publicarea oficială a executiei bugetare cifrele deficitului bugetar pentru 2018? Datele sunt secret de serviciu pana la data publicarii lor. Alo, procuratura generala?!

P.S. Degeaba il dai afara pe Misa. Sunt prea multi cei care stiu adevarul”,  scrie Florin Cîțu, pe Facebook.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.