Un istoric rus explică strategia lui Putin. Urmărește împărțirea Ucrainei după scenariul corean „Paralela38”: Acum luptă pentru pace

Un istoric rus explică strategia lui Putin. Urmărește împărțirea Ucrainei după scenariul corean „Paralela38”: Acum luptă pentru pace Sursa foto: Kremlin

Rusia a început să se îndrepte spre foamete: Decizia lui Putin condamnă țara la o repetare a anului 1916 În câțiva ani, Rusia s-ar putea confrunta cu o foamete de proporții, afirmă istoricul Dmitri Cernîșevski. Mai mult, acesta a atras atenția asupra faptului că liderul de la Kremlin folosește scenariul corean „Paralela 38”, prin intermediul căreia și-a propus să împartă Ucraina.

Potrivit publicației ucrainene Dialog.ua, Rusia are o nouă retorică despre conflictul din Ucraina. Recent, liderul de la Kremlin a declarat că ar fi început războiul pentru a pune capăt agresiunii din Donbas. Istoricul rus, este de părere că Vladimir Putin urmărește destrămarea Ucrainei cu ajutorul scenariului corean, paralela 38, folosit în cel de-al Doilea Război Mondial, când teritoriul peninsulei coreene a fost împărţit în sfere de influenţă, demarcate de paralela 38. Nordul era ocupat de Uniunea Sovietică, iar sudul de Statele Unite

„Ce rost are noua strategie a lui Putin de a impune pacea? O întorsătură foarte interesantă, desigur. Moscova este în derivă, pierzând treptat teren. Toate obiectivele s-au schimbat din nou. Acum luptă doar pentru a face pace“, a spus Cernîşevski.

Istoricul crede că Putin și-a dat seama de înfrângere încă din primăvara anului 2022, când a fost văzut la Parada de Ziua Victoriei de la Moscova învelit cu o pătură. În același timp, o campanie puternică a început prin agenții de influență occidentali ai Rusiei pentru a forța Ucraina să capituleze.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Când nu s-a întâmplat nimic, Kremlinul a anunțat anexarea a 4 regiuni. De ce s-a făcut acest lucru, experții ridică din umeri. Nimeni nu a făcut asta vreodată, acesta este un fapt lipsit de sens care nu face decât să înrăutățească poziția Kremlinului în negocieri. Niște decizii convulsive. Și iată – cea mai recentă schimbare de strategie: „Luptăm pentru pace”. Kremlinul înțelege deja că nu există altă cale, este urgent să căutăm o ieșire.

Au intrat în joc sancțiunile asupra petrolului, bugetul explodează... Nu sunt suficienți bani. Dar ce propune el? De data aceasta, un alt politician controversat a prezentat schița condițiilor - fostul lider ucrainean Medvedciuk, cumătrul lui Putin... Într-un articol, care, destul de evident, i-a fost scris de administrația prezidențială rusă, Medvedciuk a prezentat ideea împărțirii Ucrainei“, a spus istoricul rus.

Foamete în Rusia după interzicerea exportului de produse agricole

Rusia s-ar putea confrunta cu o foamete de proporții în câțiva ani, este de părere istoricul Dmitri Cernîșevski. Agricultura Rusiei se confruntă cu probleme foarte grave și complexe din cauza războiului. Sancțiunile, împreună cu decizia dictatorului Vladimir Putin de a interzice exportul de produse agricole în afara Federației Ruse, vor avea cele mai grave consecințe.

El a atras atenția asupra noilor informații de la Rosstat, potrivit cărora stocurile de cereale și leguminoase din organizațiile agricole rusești au crescut cu 43,6%, ajungând la 35,3 milioane de tone, în timp ce stocurile de cereale au crescut cu 59,6%. Acestea sunt departe de a fi cifre pozitive pentru Federația Rusă.

„Această știre nu este deloc despre succesul agriculturii rusești, ci dimpotrivă. Ce înseamnă acest lucru? Răspunsul este simplu. Producătorii agricoli nu-și pot vinde recoltele, le au în depozite și există un stoc excedentar. În consecință, anul viitor nu vor semăna. Pentru ce? Au cheltuit bani pe combustibil, pe echipamente (care sunt puține din cauza sancțiunilor), pe salarii, pe costuri de depozitare... Dar nu pot vinde. Iar prețurile produselor agricole din Rusia nu sunt profitabile. Și împrumuturile trebuie plătite, statul trebuie să plătească impozite... Anul viitor pur și simplu nu vor semăna la o asemenea scară”, - a explicat istoricul rus.