Vladimir Putin își încalcă propriile legi. Acum se cere condamnarea sa

Vladimir Putin își încalcă propriile legi. Acum se cere condamnarea saSursa foto: Kremlin

Sfârșitul lui Putin ar putea să vină tocmai din orașul său natal, Sankt Petersburg. După ce, în urmă cu câteva luni, un grup de politicieni din acest oraș a cerut judecarea președintelui rus pentru trădare, acum un alt politician din Sankt Petersburg l-a prins că și-a încălcat propria lege și cere să fie condamnat.

Politicianul Nikita Iuferev a scris pe Twitter că, întrucât mii de oameni au fost condamnați în baza acestei legi, și președintele statului, Vladimir Putin, trebuie să aibă parte de același tratament din partea legii.

Vladimir Putin a numit războiul război: „Scopul nostru este să punem capăt acestui război”.

Dar nu a existat un decret care să pună capăt Operațiunii Militare Speciale, nici un război nu a fost declarat.

Câteva mii de oameni au fost deja condamnați pentru astfel de cuvinte despre război.

Fac apel la autorități pentru ca Putin să fie atras pentru răspândirea de falsuri despre armată”, a scris Iuferev.

Politicianul din Sankt Petersburg se referă la declarația făcută recent de Putin, care a spus că Rusia se angajează să încheie rapid războiul din Ucraina.

„Scopul nostru nu este să amplificăm conflictul militar ci, dimpotrivă, să punem capăt acestui război. Ne străduim pentru asta și vom continua să luptăm”, a spus președintele într-un interviu cu jurnaliştii acreditați la Kremlin. „Ne străduim să încheiem acest război. Cât mai devreme, cu atât mai bine, desigur”, a adăugat Putin, subliniind că Rusia nu refuză discuțiile de pace cu Ucraina.

„Toate conflictele armate se încheie într-un fel sau altul cu un fel de negocieri pe cale diplomatică. Și nu am renunțat niciodată. Conducerea Ucrainei a refuzat să negocieze. Cu toate acestea, mai devreme sau mai târziu, desigur, toate părțile aflate într-o stare de conflict se așează și sunt de acord. Cu cât mai repede ajunge să conștientizeze asta cei care ni se opun, cu atât mai bine. Nu am renunțat niciodată la ideea de negocieri”, a mai spus liderul de la Kremlin.

Reamintim că, după începerea invaziei din Ucraina, autoritățile ruse au interzis, sub pedepse penale, folosirea cuvântului „război” și au decis că atacul asupra țării vecine trebuie denumit „operațiunee militară specială”.