Evenimentul Zilei > Social > Ideea unui inventator român ar putea rezolva una dintre cele mai mari probleme ale omenirii. Proiectul e revoluționar
Ideea unui inventator român ar putea rezolva una dintre cele mai mari probleme ale omenirii. Proiectul e revoluționar

Ideea unui inventator român ar putea rezolva una dintre cele mai mari probleme ale omenirii. Proiectul e revoluționar

Un român a afirmat că are un proiect ce vizează energia alternativă, dar problema este legată de finanțarea ideii sale. Explicațiile unui inventator premiant.

Un român, Petru Ion Nedelcu, susține că are o soluție ce va schimba viitorul omenirii din punct de vedere energetic. Bărbatul are 65 de ani, locuiește în orașul Bicaz din județul Neamț și este inventator. El a afirmat că a găsit soluţia pentru a putea produce energie ieftină. Și asta cu ajutorul forței cinetice.

Pe ce se bazează ideea inventatorului Petru Ion Nedelcu. Românul are nevoie de finanțare pentru a-și materializa marele proiect

Ideea e bazează pe asigurarea nevoilor energetice ale planetei prin transformarea fortei cinetice în energie electrică, fără a folosi vreun combustibil clasic sau neconvenţional. Munca sa a fost răsplătită cu Medalia de Aur la Salonul International de Invenţii Timpuri noi Sevastopol, Medalia de Bronz Info – Invent 2011, Chişinău şi Diploma de Merit a Centrului de Studii si Cercetări Psihotronice si Ufologice, Bucureşti, conform Antena 3.

Dar, Petru Ion Nedelcu se plânge că nu are bani pentru a realiza nici măcar un prototip, iar cei cărora li s-a adresat până acum nu i-au dat un răspuns care să-l ajute. Și nu înțelege de ce proiectul său nu este finanțat, mai ales în această perioadă în care omenirea are probleme cu energia și caută surse alternative.

„Ar rezolva problema omenii pentru totdeauna. Omul nu ar mai fi dependent de cineva”

„În raport de generator faci dispozitivul mecanic. De asta toate se cuplează la generator, îl faci cu ideea de a produce ceva şi acel produs trebuia să aiba energia complementară cu ceea ce vrei sa faci. Ar rezolva problema omenirii pentru totdeauna.

Nu numai energia, dar omul nu mai este dependent de cineva, deci tu dacă ai totul asigurat, mâncarea şi astea gratuite, îţi dai seama că agricultura, daca ai energia proprie inginerul respectiv nu are nevoie de niciun om, deci totul se poate face cu roboţi, pe tractor, pe orice”, a afirmat Petru Ion Nedelcu.