Avarii peste avarii București. Românii fac frigul mai ceva ca la Polul Nord. Recomandare halucinantă a directorului Termoenergetica
- Emma Cristescu
- 19 octombrie 2021, 11:10
Bucureștenii stau în frig și nu au apă calda să se spele din cauza avariilor. Directorul Termoenergetica anunță că singurele soluții sunt caloriferul electric şi bolierul electric. Până când o să suporte românii aceste condiții?
S-a găsit o variantă pentru cei care nu au apă caldă la robinet, boilerul electric, care e "câteva sute de lei", a spus şeful Termoenergetica, marţi, la Antena 3.
"Avariile pot apărea oriunde. Am avut săptămâna trecută câteva zile în care nu am avut apă caldă şi căldură.Pentru spălat există soluţia de boiler electric, e câteva sute de lei, pentru momentele când există avarii. Da, eu mi-am pus un boiler electric din cauza acestor avarii", a spus directorul Termoenergetica, Claudiu Creţu, marţi, la Antena 3.
Iarna nu e ca vara
Oficialul a propus românilor să folosească caloriferul electric pentru a suporta mai ușor frigul, ba chiar a declarat că el deja a apelat la această variantă.
"Eu am pus un calorifer electric în priză", a continuat directorul Termoenergetica, vorbind despre perioada în care nu a avut căldură.Problema acestui sistem e foarte gravă, sunt câţiva ani de când spunem că există aceste probleme, cerem finanţare pentru acest sistem.Soluţia e modernizarea acestui sistem", a spus şeful Termoenergetica.
La 1 noiembrie lucrurile revin la normal
Claudiu Creţu estimează că de la 1 noiembrie, situaţia revine la normal, mult îmbunătăţită pentru cei aproape 100.000 de bucureşteni care suferă acum din lipsa căldurii şi a apei calde. În ce priveşte lipsa apei calde, şeful Termoenergetica spune că "sunt câteva mii de blocuri, ceea ce înseamnă zeci de mii sau peste suta de mii de oameni care nu au apă caldă.
Problema frigului durează de mai bine de câțiva ani, iar nimeni nu a luat-o în serios până acum. Mai multe familii s-au plâns de condiții îngrozitoare la venirea frigului, iar copiii sunt cei mai afectați. O rază de lumină este așteptată în luna noiembrie, s-a promis că blocurile vor avea condiții decente înainte de Crăciun, în ceea ce privește apa caldă și temperatura.
"Probleme au fost în spaţiul public de câţiva ani. Faptul că nu s-a investit în ultimii 10-15 ani ani ne face să suferim acum. Sunt mii de kilometri care au probleme, spărturi, modernizarea înseamnă investiţii.
Pe termen scurt, reparăm aceste spărturi şi cred că undeva de la 1 noiembrie sistemul vă funcţiona din ce în ce mai bine.Avem promisiunea că şi celelalte CET-uri care sunt oprite vor porni de la 1 noiembrie. Estimăm că vă fi mult mai bine faţă de octombrie", a încheiat directorul Termoenergetica, Claudiu Creţu.