Evenimentul Zilei > Actualitate > Un fost colaborator al serviciilor secrete ruse a murit. „Nu ne-a spus nimeni, nimic”. FOTO
Un fost colaborator al serviciilor secrete ruse a murit. „Nu ne-a spus nimeni, nimic”. FOTO

Un fost colaborator al serviciilor secrete ruse a murit. „Nu ne-a spus nimeni, nimic”. FOTO

Membrii familiei unui bogat om de afaceri din Rusia solicită ca un expert din străinătate, care lucrează independent, să ancheteze moartea bărbatului, pentru a scoate la iveală cauza decesului.

Omul de afaceri rus Oleg Burlakov, care deținea o avere în valoare de 650 de milioane de dolari (net), potrivit Forbes, a decedat pe data de 21 iunie, la vârsta de 72 de ani. Soția și fiicele afaceristului au transmis că au aflat despre decesul acestuia de la avocații bărbatului.

După ce presa internațională a scris că bărbatul ar fi murit în Moscova, ca urmare a unei infectări cu coronavirus, membrii familiei afaceristului au transmis că au solicitat informații despre starea lui Burlakov încă dinainte ca acesta să decedeze, însă nu li s-a comunicat niciun răspuns. „Nu ne-a spus nimeni, nimic”, au spus aceștia.

Bărbatul a fost ținta unui omor premeditat

Soția lui Burlakov, pe nume Lyudmila, alături de fiicele sale, Veronica și Elena, solicită anchetarea cazului decesului bărbatului de către un expert din străinătate, care să lucreze independent. Trecutul afaceristului ridică multe semne de întrebare în privința morții despre care se spune că a survenit pe fondul infectării cu coronavirus.

În anul 2018, Oleg Burlakov a fost ținta unui omor premeditat. Infractori a căror identitate a rămas încă necunoscută au încercat să-l asasineze pe acesta în propria mașină, căreia i-au dat foc. Bărbatul nu a fost rănit însă, în accident.

Proiecte cu serviciile secrete

Afaceristul rus Oleg Burlakov trăia în Monaco și era divorțat de soția sa, Lyudmila. Bărbatul este considerat unul dintre cei mai secretoși oameni de afaceri din topul de 200 cei mai bogați oameni din Rusia, potrivit sursei citate.

Burlakov a fost implicat în proiecte militare ale serviciilor secrete, în perioada Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste. În anii ce au urmat, a fost foarte retras și aproape deloc vizibil în spațiul public, ferindu-se de privirile curioase. În anul 2007, bărbatul și-a vândut compania producătoare de ciment. În anul 2014, și-a vândut și afacerea de petrol.

Ulterior, Oleg Burlakov a investit 250 de milioane de dolari într-un iaht de o lungime de 107 metri, denumit Black Pearl, care poate fi alimentat cu ajutorul energiei solare și eoliene. A fost finalizat în anul 2018 și este considerat a fi cel mai mare iaht cu vele din întreaga lume.

Afaceristul rus mai deținea o companie de imobiliare, o firmă de vopsele industriale și lacuri și avea depozitate în conturile bancare sume importante de bani, potrivit Radio Europa Libera.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: