Un expert militar s-a plâns la televiziunea de propagandă Russia1: „Soldații primesc căști şi echipamente din 1941”

Un expert militar s-a plâns la televiziunea de propagandă Russia1: „Soldații primesc căști şi echipamente din 1941” Sursa: Vasilis Ververidis | Dreamstime.com

După mesajul lui Vladimir Putin, care a cerut mobilizare parțială a 300.000 de ruși, au început să apară critici la adresa Kremlinului tocmai la televiziunea de casă Russia1. Un expert militar a declarat că „Soldații primesc căști din 1941”, iar restul echipamentelor sunt „din alt secol”.

Expertul militar rus Mihail Hodarionok a fost invitat la televiziunea de stat unde s-a plâns de echipamentul vechi pe care îl primesc soldații ruși. Asta după ce Vladimir Putin a decis să trimită alți cel puțin 300.000 de ruși - după alte surse 1.000.000 - la războiul din Ucraina.

Expertul militar rus Mihail Hodarionok (68 de ani) a declarat: „Vorbim mult despre specializare militară, despre mobilizare, dar ceea ce nu este mai puțin important e cât de bine sunt echipați acești oameni”, a subliniat expertul militar la postul de propagandă al Kremlinului.

Un expert militar s-a plâns la televiziunea de propagandă Russia1: „Soldații primesc căști şi echipamente din 1941”

Caputră video

Soldații ruşi primesc echipamente din alt secol

Reamintim că președintele Vladimir Putin a decretat mobilizare parțială, iar un contingent de aproximativ 300.000 de ruși urmează să intre în război. Însă echipamentele care le sunt date soldaților ruşi „sunt din alt secol”, a declarat colonelul în retragere Mihail Hodarionok,  într-un talk-show difuzat de Russia1.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ar trebui să li se ofere uniforme moderne, echipament modern, rații, truse de prim ajutor, logistică și arme moderne”, s-a plâns expertul militar, care a precizat că echipamentul este dintr-un secol precedent.

Şi continuă: „Ar trebui să fie echipamente și arme care vin direct din fabricile noastre. Mobilizarea este chipul națiunii. Nu e deloc frumos când soldații noștri mobilizați primesc căști din 1941 și o raniță din aceeași epocă. E o imagine nepotrivită”, a subliniat expertul militar.

Mikhail Hodarionok nu este oricine

Colonel în retragere, Mihail Hodarionok a absolvit Școala Superioară de Inginerie de Rachete Antiaeriene din Minsk și a condus Academia de Comandă a Forțelor de Apărare Aeriană. În prezent este comentator militar pentru RT.com.

Rusiei îi lipsește puterea de luptă. În prezent, există, de asemenea, îndoieli cu privire la faptul că Rusia are suficiente arme.

Pentru că, deși mobilizarea parțială aduce noi forțe în Ucraina, Rusiei îi lipsește totuși o componentă crucială, după cum relatează „Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ), şi anume: puterea de luptă.

Armata rusă a fost serios slăbită fiind luată prin surprindere când Ucraina a lansat un contraatac puternic în Harkov, mai informează Blick.