Evenimentul Zilei > Politica > Cine este europarlamentarul român care câștigă trei salarii minime pe zi
Cine este europarlamentarul român care câștigă trei salarii minime pe zi

Cine este europarlamentarul român care câștigă trei salarii minime pe zi

Dacă vă vine să credeți sau nu, în România există un europarlamentar român care încasează zilnic peste 4.000 de lei, ceea ce înseamnă mai mult de trei salarii minime nete/zi.

Europarlamentarul Daniel Buda (foto jos), președinte al PNL Cluj, are câștiguri de la Parlamentul European, Universitatea Babeș Bolyai și cabinetul notarial pe care l-a înființat în urmă cu mai bine de zece ani.

Potrivit declarației de avere, Daniel Buda a câștigat în ultimul an următoarele sume: de la UBB – 52.033 lei, de la Parlamentul European 81.238 euro, de la Biroul Notarial Autentica – 600.688 lei, de la Europarlament – 50.375 euro – diurnă zilnică, 12.053 euro – indedmnizație diurnă, indemnizație distanță – 8.817 euro. În declarația de avere, Daniel Buda a mai trecut o încasare de 100.000 de euro, care reprezintă o cesiune de creanță.

Soția lui Daniel Buda are încasări mult mai modeste, de la Biroul Notarial – 207.931 lei, din închirieri – 15.400 lei și din dividende acordate de o bancă importantă în valoare de 6.998 lei.

Era și este omul lui Emil Boc

În jurul lui Emil Boc, cine s-a aciuat, om s-a făcut, poate fi un proverb foarte actual în zilele noastre. Când Emil Boc a caștigat funcția de primar al Clujului, Daniel Buda era avocat. Nu unul cu o notorietate foarte mare. Din la acel an, 2004, ascensiunea lui Daniel Buda a fost de neoprit. A fost deputat în Parlamentul României, a devenit notar public și mai apoi, din 2014, europarlamentar. Daniel Buda a experimentat și activitatea de întreprinzător imobiliar, mai exact a construit o clădire de birouri cu zece etaje, în centrul Clujului, clădire care poartă denumirea de Silver Tower.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.